Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Textilier och hållbarhet - vad kan vi göra för att öka takten i omställningen?

Textile Fashion Center Högskolan Borås

Västra Götalandsregionen och Nationella Substitutionsgruppen bjuder 2 oktober in till samtal kring hållbara textilier och vad som är möjligt att göra för oss som hanterar textilier i vården. Välkommen!

Miljöpåverkan från vår textilkonsumtion är framför allt kopplad till inköp av nya varor. Det behövs insatser i alla delar av den textila värdekedjan för att gå mot en mer hållbar produktion och konsumtion i offentlig sektor har ett stort ansvar i detta.

Många är engagerade i att göra textilproduktionen och konsumtionen mer hållbar och för att skapa mer cirkulära flöden för textila material, både i Sverige och internationellt.

Vad kan vi göra?

Men hur kan vi - tillsammans - öka takten och skapa förutsättningar för innovativa lösningar som kan bidra till fler hållbara textilier?

Under dagen får vi tips och råd kring vad som är möjligt att göra i närtid – men med blicken mot framtiden - om hur vi kan bidra till att få fart på omställningen.

Konferensen vänder sig till dig som arbetar som leverantör, inköpare, miljöstrateg, verksamhetsutvecklare inom textil och andra som arbetar med inköp och användning av textil, primärt inom hälso- och sjukvård.

Inbjudan och program Textildag Borås 2 oktober

När 

Onsdag 2 oktober 10.00 - 17.00

Var

Do-Tank Center, Textile Fashion Center, Högskolan i Borås, Skaraborgsvägen 3, Borås

Anmälan

Anmäl dig via Regionkalender senast 18 september

Nationella Substitutionsgruppens möte torsdag 3 oktober

Anmälan i Regionkalendern till möte för medlemmar i Nationella Substitutionsgruppen torsdag 3 oktober

Arrangörer

Miljöavdelningen Västra Götalandsregionen arrangerar konferensen tillsammans Nationella Substitutionsgruppen. Medaktörer är Science Park Borås, Region Skåne och Region Östergötland.

Birgitta Nilsson

Regionutvecklare
Telefonnummer

Per Rosander

Regionutvecklare
Telefonnummer

Jenny Sjöstedt

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-08-27 12:33