Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lika-höjdblock

Lika-höjdblocket användes tidigare för att få block att bli lika höga. Numera är detta en egenskap som ligger inlagda i blocken.

Lika-höjdblocket används för att block som placerats bredvid varandra på en webbsida ska vara lika höga. Nu finns denna egenskap inbyggd i blocken men fortfarande finns det många lika-höjdblock på våra webbplatser. Lika-höjdblocken har varit ett av de block som varit svårast för de flesta att arbeta med. Vi rekommenderar att ni tar bort befintliga lika-höjdblock efterhand. 

OBS! När du skapat ett lika-höjdblock syns inte detta innan du pekar på det med muspekaren. I blockfältet här nedanför ligger ett lika-höjdblock som endast syns i redigeraläge när du pekar på det.

Gör så här

Skapa lika-höjdblock

  1. Tryck på skapa ett nytt block, namnge och välj Lika-höjdblock. Publicera
  2. Skapa de block ni vill ha i lika-höjdblocket 
  3. Publicera

Redigera i lika-höjdblock 

  1. För att redigera block som ligger inom ett lika höjd block krävs att du först väljer redigera så att du hamnar i lika-höjdblocket, därefter markerar du redigera på det block du vill redigera. 
  2. Spara ändringarna och publicera blocket
  3. Spara ändringarna och publicera lika-höjdblocket

Ta bort lika-höjdblock 

  1. För att ta bort ett lika höjd block krävs att du först kontrollerar var de block som ligger inom lika-höjdblocket har sparats. Det är viktigt att dessa inte ligger sparade i lika-höjdblocket så att de försvinner när lika-höjdblocket slängs. 
  2. Se till att blocken ligger på den webbsida där de ska publiceras (eller i mappstrukturen om de ska användas på flera sidor).
  3. Flytta lika-höjdblocket till papperskorgen
  4. Dra in blocken som tidigare låg i lika-höjdblocket direkt i det blockfält där de ska ligga.

Barbro Lindh

Handläggare, information/kommunikation
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sidlistningsblock

Regionala rapporter publiceras endast på helgfria vardagar, oftast strax efter att Folkhälsomyndigheten släpper sin dagliga statistik kl. 14.00. Under sommaren publiceras rapporter på måndagar, tisdagar och torsdagar.

Den nationella strategin att öka tillgängligheten till provtagning har omsatts i Västra Götalandsregionen, som nu tar mer än 20 000 prover i veckan. Allmänhetens intresse för att bli provtagna är mycket stort. Trots att laboratoriekapaciteten har utökats både inom VGR och hos upphandlade leverantörer finns det begränsningar för hur många prover som kan analyseras. Därför har Västra Götalandsregionen beslutat att bromsa antalet provtagningar.

Vid sitt sammanträde i dag godkände regionstyrelsen koncernens uppföljningsrapport och beslutade att Västra Götalandsregionen kan låna ytterligare två miljarder kronor för att klara konsekvenserna av coronapandemin.

Med start vecka 26 gör Västra Götalandsregionen en undersökning kring förekomsten av covid-19 i Göteborg. Syftet är att få mer kunskap om smittspridningen som underlag för vårdplanering och smittskyddsarbete i Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2019-02-15 08:22