Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Sidmallar

Grunden i en bra webbsida är att använda rätt mall. Det finns fyra sidmallar som är gemensamma för alla förvaltningar i VGR. Informationssidan är den allra vanligaste som täcker de flesta behov. Dessutom finns Startsida, Nyhetssida och Mottagning/avdelning.

Informationssidan täcker de flesta behov

Informationssida är en väldigt flexibel mall. Den innehåller ytor för rubrik, ingress och brödtext. Dessutom finns möjlighet att lägga till bilder och anpassa sidan med hjälp av block som innehåller olika funktioner.

Det här är också den sidmall som är enklast för användaren att ta till sig informationen på. Den innehåller rubriker, underrubriker, punktlistor och länkar; beståndsdelar som behövs för att kunna orientera sig på sidan och hitta rätt information.

Information i form av nyheter

Använd sidmallen Nyhetssida om du listar nyheter på din sida. Det enda som skiljer den mallen från Informationssida är att den har ett publiceringsdatum överst på sidan. Det går även använda informationssida som mall för nyheter.

Startsida

Mottagning/avdelning

Sidmall för att visa information om vårdenheter.

Platshållare är egentligen inte en sidmall utan mer en container för att samla sidor under


Senast uppdaterad: 2018-02-05 17:31