Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdskiftet – för dig som vill följa utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland

Vinjettbild för Vårdpodden om Migränappen

Vårdpodden

Vårdpodden handlar om utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland, med fokus på den nya gemensamma vårdinformationsmiljön och andra digitala satsningar.

Collage som visar en kvinna vid ett skrivbord och en apparat som skriver ut klisterlappar.

Millennium testas i uppbyggda vårdmiljöer

På Flöjelbergsgatan i Mölndal, där programkontoret för Millennium håller till, finns en uppbyggd testmiljö, Millenniumlabbet. Här testas systemet på olika sätt för att säkerställa att Millennium ska fungera så bra som möjligt vid första införandet 2024.

Collage av två gruppbilder i mötesrum och tre personer i närbild.

Intensivt arbete under året med designen av Millennium

Steg för steg faller bitarna på plats och Millennium tar form som nytt vårdinformationssystem i Västra Götaland. Inom programmet Millennium är det stort fokus på att få klart den design av systemet som måste vara på plats inför den första etappen, hösten 2024. Det är ett intensivt och rätt tidspressat uppdrag att bli klara med allt från enskilda detaljer till hela arbetsflöden.

Millennium på två minuter

Införandet av Millennium som gemensamt vårdinformationssystem i Västra Götaland är en enormt stor satsning med flera års förberedelser. Här är kortversionen av vad det handlar om. 

Framtidens hälso- och sjukvård

Vård närmare invånarna, fler e-tjänster och koncentration av den högspecialiserade vården – det är grunden i omställningen av hälso- och sjukvården. Filmen ger en inblick i hur det kommer att bli på lång sikt.