Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdskiftet – för dig som vill följa utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland

Illustration med en grupp personer med vårdklädsel.

Vårdpodden

Vårdpodden handlar om utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland, med fokus på digitala satsningar.

Bild med text: Nyhetsbrev program Millennium

Tips: koll på läget genom nyhetsbrev från program Millennium

Vill du få snabb koll på hur det går med det nya vårdinformationssystemet i Västra Götaland? Nyhetsbrevet från program Millennium sammanfattar viktiga beslut, större aktiviteter och vad som är på gång i arbetet med att förbereda införandet av Millennium. Utöver det allmänna innehållet riktar sig vissa delar främst till chefer och andra ledare inom hälso- och sjukvården. Prenumerera här!

Collage som visar en kvinna vid ett skrivbord och en apparat som skriver ut klisterlappar.

Millennium testas i uppbyggda vårdmiljöer

På Flöjelbergsgatan i Mölndal, där programkontoret för Millennium håller till, finns en uppbyggd testmiljö, Millenniumlabbet. Här testas systemet på olika sätt för att säkerställa att Millennium ska fungera så bra som möjligt vid första införandet 2024.

Millennium på två minuter

Införandet av Millennium som gemensamt vårdinformationssystem i Västra Götaland är en enormt stor satsning med flera års förberedelser. Här är kortversionen av vad det handlar om. 

Framtidens hälso- och sjukvård

Vård närmare invånarna, fler e-tjänster och koncentration av den högspecialiserade vården – det är grunden i omställningen av hälso- och sjukvården. Filmen ger en inblick i hur det kommer att bli på lång sikt.