Vårdskiftet – för dig som vill följa utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland

Ali Khatami och Tor Moberg.

Vårdpodden

Senaste avsnittet: Ökad patientsäkerhet med snabbt tillgänglig information i journalen. Läkarna Ali Khatami, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Tor Moberg, NU-sjukvården berättar om taligenkänning som arbetssätt.

Flera personer med datorer sitter vid ett bord och lyssnar på en man som visar bilder på en stor skärm.

Granskning av färdig design och nya arbetssätt

Nu är de lokala arbetsflödesgranskningarna i gång – ett sätt att förbereda verksamheterna på funktionalitet och nya arbetssätt som kommer med Millennium. Först ut var möten inom område akutsjukvård och psykiatri som hölls på Södra Älvsborgs sjukhus i slutet av oktober.

Bildkollage från ledningens besök på programkontoret

VGR:s högsta sjukvårdsledning besökte Millennium-kontoret

Koncernledning hälso- och sjukvård har besökt Millenniumkontoret för en halvdag med tema digitalisering. De fick bland annat se exempel på hur systemet Millennium kommer att fungera i vården men också diskutera VGR:s övergripande arbete med olika typer av digitalisering.

Millennium på två minuter

Införandet av Millennium som gemensamt vårdinformationssystem i Västra Götaland är en enormt stor satsning med flera års förberedelser. Här är kortversionen. 

Film om egenmonitorering

Med egenmonitorering kan patienten själv mäta och registrera värden med hjälp av digital teknik. Egenmonitorering är en av e-tjänsterna i Vård och hälsa.