Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach som du träffar i mobilen eller surfplattan.

Ladda ner appen Mitt vårdmöte för att boka tid

Länk till Mitt vårdmöte i Google play
Hämta Mitt vårdmöte i Google play
Länk till Mitt vårdmöte i App Store
Hämta Mitt vårdmöte i App Store

Coachning på dina villkor

För dig som vill komma igång och röra på dig, äta hälsosammare, sluta röka/snusa eller förändra dina alkoholvanor. Om du har fått rekommendation från hälso- och sjukvårdspersonal att förändra dina levnadsvanor kan det underlätta att ha en hälsocoach som stödjer dig i förändringsarbetet. Du kan också boka tid helt på eget initiativ.

Med hälsocoachen vid din sida tar du steg för steg mot hälsosammare levnadsvanor – på dina villkor. Coachningen pågår vanligtvis 2-6 månader, vid 4-6 tillfällen. Tillsammans kommer ni överens om upplägg och hur coachningen går till. Hälsocoacherna är utbildade hälsovetare och samtalet utgår från en gemensam arbetsmetod med grund i coachning och motiverande samtal.  

Hälsocoach online är till för dig som är 16 år eller äldre och bor i Västra Götaland.

Kostnadsfritt.

Vårt bästa hälsotips - ladda ner appen Mitt vårdmöte och boka tid. Vi ses i appen!

Här finns en instruktionsfilm för hur du bokar ett besök i appen.

Ett videomöte fungerar precis som ett vanligt besök eller möte, med skillnaden att du inte behöver åka till mottagningen för att träffa din hälsocoach utan kan göra det via din mobil eller surfplatta. 

Det här behöver du inför mötet

  • Mobil eller surfplatta med tillgång till kamera
  • Internet med bra uppkoppling
  • En lugn avskild plats där du inte riskerar att bli störd av någon eller något
  • Hörlurar rekommenderas för bra ljud under mötet

 

Ladda ner appen och boka tid

Ladda ner appen Mitt vårdmöte och välj mottagningen Hälsocoach online. För att boka in en tid hos en hälsocoach väljer du din besöksorsak och sedan en tid som passar dig. När du har fyllt i formuläret behöver du bekräfta din bokning med ditt BankID. 

"Jag fick nya idéer från hälsocoachen. Hon gav mig förslag på saker som jag kunde prova. I samtalet fick jag också nya tankar. Det har varit roligt med positiv och stöttande återkoppling. Det gjorde ingenting när jag misslyckades, det var bara att försöka igen."

"Videomöten funkade jättebra. Det sparar mycket tid. Det är enkelt jämfört med att åka till vårdcentralen. Skulle gärna ha alla mina vårdkontakter på det sättet."

Vid coachning inom tobak använder vi oss av Stöd och behandlingsverktyget Tobakshjälpen som du hittar via e-tjänsterna hos 1177.se.

Tobakshjälpen är en digital tobaksavvänjning för dig som vill sluta röka eller snusa. Där arbetar du med beteenden, tankar och känslor som har samband med tobaksanvändandet och får kunskap och verktyg för att underlätta avvänjningen. För att använda verktyget behöver du ha tillgång till internet och kan ta till dig och arbeta självständigt med programmet. Du arbetar i din takt med de olika stegen och har en tobaksavvänjare som stöd under hela behandlingstiden

För att få tillgång till programmet behöver du boka tid och ha ett första möte med en tobaksavvänjare.

Frågor innan du bokar?

Kontakta oss gärna via mejl på halsocoach.online@vgregion.se eller via meddelandefunktionen i vår mottagning i appen Mitt vårdmöte. Observera att tidsbokning sker via appen Mitt vårdmöte. 


Senast uppdaterad: 2019-03-20 13:17