Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till provtagning för pågående covid-19 infektion. Kontakta din vårdcentral för tidbokning.

Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

Kontakta din vårdcentral för tidbokning för provtagning av vuxna och barn. Just nu är det stor efterfrågan på tider. Om tiderna är slut på din mottagning, återkom nästa dag.

Nu kan boråsarna besöka två barnmorskemottagningar i centrum. I augusti slog nya mottagningen Heimdal upp sina portar på Stengärdsgatan. – Det känns jättebra att äntligen vara på plats i de nya lokalerna, säger Lena Störholt, enhetschef för barnmorskemottagningarna i Borås centrum.

cellprovtagningskit med plansch på livmoder i genomskärning

Med start den 17 augusti, kallar Västra Götalandsregionens barnmorskemottagningar till cellprovtagning igen efter några månaders uppehåll på grund av covid-19.

Fysioterapeuterna på Centrum för fysisk aktivitet, Regionhälsan, har tagit fram två träningsprogram (inomhus och utomhus) med tillhörande instruktionsfilmer för att visa hur man kan vara fysiskt aktiv även i coronatider. Välj själv om du vill göra övningarna på en lite lättare eller något svårare nivå.