Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 
Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

Fysioterapeuterna på Centrum för fysisk aktivitet, Regionhälsan, har tagit fram två träningsprogram (inomhus och utomhus) med tillhörande instruktionsfilmer för att visa hur man kan vara fysiskt aktiv även i coronatider. Välj själv om du vill göra övningarna på en lite lättare eller något svårare nivå.

Gravid kvinna utomhus tittar ner i sin mobiltelefon

Trots att Regionhälsans verksamheter har haft färre antal fysiska patientbesök på grund av corona-pandemin, har man totalt sett ökat antalet vårdkontakter. Detta har gjorts genom en snabb omställning till olika typer av distanskontakter, som patientmöten via telefon eller video.

Den 1 maj 2020 tar Regionhälsan över ansvaret för sex ungdomsmottagningar och mottagning för unga män (MUM), från Göteborgs Stad och Angereds Närsjukhus. Verksamhetsövergången innebär att samtliga ungdomsmottagningar i Västra Götaland samlas under samma huvudman och förvaltning; Västra Götalandsregionen, Regionhälsan.

Sjukhusanställd plockar läkemedel i läkemedelsförråd

Sjukhusapoteket VGR ansvarar för läkemedelsförsörjningen på sjukhus och vårdinrättningar i Västra Götalandsregionen. I och med rådande pandemi ingår de i ett nationellt samarbete för att säkra tillgången på läkemedel som är kritiska för vården som covid-19 medför.