Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionhälsan

Man med barn

Våra verksamheter

Regionhälsan arbetar med regiongemensamma vårdverksamheter, hälsofrämjande nära vård och vårdgivarstöd samt med forskning, utbildning och kunskapsstöd. Se våra verksamheter här.

Jobba hos oss

Välkommen att bli en av oss! I Regionhälsan arbetar många olika professioner inom en rad olika vård- och kunskapsverksamheter. Se våra lediga tjänster som finns ute nu.

Aktuellt från Regionhälsan

  • Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 18 april att alarmeringstjänsten i Västra Götalandsregionen ska bedrivas i en ny form av samverkan mellan Västra Götalandsregionen och SOS Alarm AB.

  • Banner bild för matkassen med ett rött leende äpple.

    Nu lanseras en ny webbplats för Matkassen. Den tidigare webbplatsen riktade sig enbart till barnfamiljer. Nu har innehåll och målgrupper breddats för att inspirera fler till hälsosamma matvanor genom hela livet.

  • Patienter kommer att kunna visa upp sina skador och prata via video. De som bedömer får ytterligare information om hur allvarligt sjuk patienten är

    Sjukvårdens Larmcentral VGR utvärderar ett verktyg för videostöd i larmsamtalet. ”Verktyget gör att till exempel en sjuksköterska eller läkare kan bjuda in patienten till en videobedömning”, berättar överläkare Per Örninge vid larmcentralen.

  • Helikopter kan sändas ut av SlLc för att hämta någon som är akut sjuk.

    Sjukvårdens Larmcentral, SvLc, tar nödsamtal om sjukvård när någon ringt 112 i Västra Götalandsregionen. "Vi trivs i händelsernas centrum och samverkar med ambulans, sjukhus- och primärvård när vi guidar patienten till rätt inom vården", säger områdeschef Johanna Törnqvist.