Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus eller annan smittsam sjukdom

Besök INTE en mottagning om du har tecken på coronavirus eller annan smittsam sjukdom som feber, hosta, utslag, kräkning eller diarré.

Läs på 1177.se om hur du kontaktar vården. Vid allmänna frågor om covid-19 läs på folkhälsomyndigheten.se eller ring 113 13 om du måste prata med någon.

Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

Johan Falkehed och Ann-Mari Nikkilä

Tillsammans nådde Göteborgs stad och Flyktingmedicinsk mottagning i Göteborg 85 % av de nyanlända med en hälsoinsats under 2019. Tidigare var det bara 30 % av målgruppen som nåddes. Läs mer om arbetat bakom framgången.

Charlotte Nordström, styrelseordförande Regionhälsan

Regionhälsan bildades den 1 januari 2019, och vi kan nu sammanfatta vårt första år som förvaltning. Se filmen som sammanfattar vårt första år och läs kommentar från styrelseordförande Charlotte Nordström.

Karin Rasper

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen antog nyligen en strategi för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) är grundläggande för alla människors välmående. Området omfattar samtliga av regionens invånare genom hela livet. Arbetet med att ta fram strategin har letts av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, en av Regionhälsans verksamheter.

barn leker

Från den 1 februari tar Regionhälsan över ansvaret för barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Lerum, Alingsås, Ulricehamn, Skene och Viskan. Mottagningarna är idag organiserade under Södra Älvsborgs sjukhus.