Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Ladda ner appen Mitt vårdmöte för att boka tid

Länk till Mitt vårdmöte i Google play
Hämta Mitt vårdmöte i Google play
Länk till Mitt vårdmöte i App Store
Hämta Mitt vårdmöte i App Store

Hälsocoachning på dina villkor

För dig som vill komma igång och röra på dig, äta hälsosammare, sluta röka/snusa eller förändra dina alkoholvanor. Hälsocoach online är en kostnadsfri tjänst och för alla som är 16 år eller äldre och bor i Västra Götaland. Om du har fått rekommendation från hälso- och sjukvårdspersonal att förändra dina levnadsvanor kan det underlätta att ha en hälsocoach som stödjer dig i förändringsarbetet. Du kan också boka tid helt på eget initiativ.

Med hälsocoachen vid din sida tar du steg för steg mot hälsosammare levnadsvanor – på dina villkor. Hälsocoachningen pågår vanligtvis 2-6 månader, vid 4-6 tillfällen. Tillsammans kommer ni överens om upplägg och hur hälsocoachningen går till. Hälsocoacherna är utbildade hälsovetare och samtalet utgår från en gemensam arbetsmetod med grund i coachning och motiverande samtal.  

Vårt bästa hälsotips - ladda ner appen Mitt vårdmöte och boka tid. Vi ses i appen!

Boka tid hos Hälsocoach online

Detta behöver du för att boka din hälsocoach

  • Dator, mobil eller surfplatta med tillgång till kamera
  • Internet med bra uppkoppling
  • En lugn avskild plats där du inte riskerar att bli störd av någon eller något
  • Hörlurar rekommenderas för bra ljud under mötet
  • BankID för identifikation

Ett videomöte fungerar precis som ett vanligt besök eller möte, med skillnaden att du inte behöver åka till mottagningen för att träffa din hälsocoach utan kan göra det via din dator, mobil eller surfplatta.

Följ beskrivningen för att boka din hälsocoach

Boka hälsocoach - steg.png

Ladda ner appen Mitt vårdmöte och välj mottagningen Hälsocoach online. För att boka in en tid hos en hälsocoach väljer du din besöksorsak och sedan en tid som passar dig. När du har fyllt i formuläret behöver du bekräfta din bokning med ditt BankID.

Instruktionsfilm för att boka din hälsocoach

Klicka här för att se en instruktionsfilm för hur du bokar ett besök i appen.

"Jag fick nya idéer från hälsocoachen. Hon gav mig förslag på saker som jag kunde prova. I samtalet fick jag också nya tankar. Det har varit roligt med positiv och stöttande återkoppling. Det gjorde ingenting när jag misslyckades, det var bara att försöka igen."

"Videomöten funkade jättebra. Det sparar mycket tid. Det är enkelt jämfört med att åka till vårdcentralen. Skulle gärna ha alla mina vårdkontakter på det sättet."

"Tyckte allt fungerade jättebra och tipsar gärna andra om denna form av samtal (digitala samtal)."

"Fantastiskt! Vilket stöd att få, nu känner jag mig inspirerad. Mycket bra dialog med hälsocoachen. Han var lugn, förstående och gav inspiration och hopp!"

Frågor innan du bokar?

Kontakta oss gärna via mejl på halsocoach.online@vgregion.se eller via meddelandefunktionen i vår mottagning i appen Mitt vårdmöte. Observera att tidsbokning sker via appen Mitt vårdmöte. 


Senast uppdaterad: 2021-05-17 14:18