Kycklingfilé i tomatsås

Kycklingfilé i tomatsås

4 portioner

  • 4 portioner fullkornspasta
  • 400 g kycklingfilé
  • 300g haricots verts

Sås:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ½ msk maizenamjöl
  • 1 förpackning krossade tomater (cirka 400 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 tsk sojasås
  • 1/2 tsk salt med jod
  • 1 krm svartpeppar
  • Några droppar tabasco

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Pressa vitlöksklyftan. Värm upp oljan på medelvärme i en gryta och fräs vitlöksklyftan i 1 minut, den ska ej få färg. Rör sedan i maizenan och tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp såsen och smaka av. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Koka tills dess att kycklingen är genomkokt.

Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera kycklingsåsen tillsammans med pasta och haricot verts.