Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor 

4 portioner

  • 8 potatisar 
  • 2 morötter 
  • 2 palsternackor 
  • ½ rotselleri eller kålrot 
  • 2 gula lökar 
  • 1 förpackning kikärtor (400 g) 
  • 2 msk rapsolja eller flytande matfett 
  • Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt 
  • 4 ägg 
  • Rödbetor, inlagda 

 Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna. Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor och lite salt. Rör om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, cirka 30 min. Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor.