Inköpslista Veckomeny 10

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 2 styck
  • Citron, 1 styck
  • Vitlök, 4-5 klyftor
  • Färsk ruccola eller spenat, 1 näve
  • Röd paprika, 2 styck
  • Röd chilipeppar, 1 styck
  • Lime, 1 styck
  • Broccolihuvud, 1 styck/ 200 g fryst
  • Butternutpumpa, 1 styck
  • Majskorn, 2-3 dl
  • Vitkålsblad, gärna färsk vitkål
  • Gurka, ½ styck

  • Små, tvättade potatisar, 400-600 g
  • Pastafjärilar (med lång koktid), 4 portioner
  • Liba-/pita-/tortillabröd, 4 styck

  • Krossade tomater, 2 förpackningar (á 400 g)    
  • Inlagda grillade paprikor, 1-2 st
  • 500 g oskalade / 200 g skalade (frysta) räkor
  • Tonfisk i olja, 1 burk
  • Färdigkokta borlotti- eller cannelinibönor, 1,5 dl (1/2 förpackning)
  • Färdigkokta vita bönor, till exempel cannelinibönor, (1 förpackning)
  • Pumpafrö, cirka 1 dl
  • Röda linser (okokta) 2 dl
  • Färdig falafel, 4 portioner (cirka 300-400 g), fryst eller färsk.
    (Om du gör din egen falafel: 2 dl gula torkade ärtor, ½ gul lök, 1 vitlöksklyfta, ½ röd chili och ½-1 dl färsk eller fryst persilja)
  • Olivolja, ½ dl
  • Ajvar relish, 1 dl
  • Ägg, 1 styck
  • Havregrädde för matlagning, cirka 3-4 dl
  • Ost, riven (17%) 50 g 
  • Matyoghurt/ växtbaserad yoghurt, 1 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Rapsolja eller flytande matfett
  • Äppelcider-/ vitvinsvinäger
  • Curry

  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Kapris
  • Örtkryddor (torkade, färska eller frysta)
  • Några basilika- eller persiljeblad, färska eller frysta

  • Grönsaksbuljongtärningar, 3 styck
  • Paprikapulver
  • Tomatpuré

Att servera till:

  • Pasta/ris, 4 portioner
  • Valfri sallad (till heta räkor)
  • Frysta vaxbönor/haricots verts, cirka 250 g
  • Eventuellt röd paprika eller rädisor
  • Fullkornsbröd, färskost

Fredagsmys:

  • 4 dl frysta björnbär, blåbär eller jordgubbar
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • Eventuellt lite florsocker