Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AntiStress app på 10 olika språk - minska stress och öka ditt välbefinnande

AntiStress appen innehåller Medveten andning, Muskulär avslappning, Min dagbok och Självskattning av min upplevelse av stress. Samtliga 10 språk finns samlade i appen, du väljer språk. Dina anteckningar, skattningar och det som du talar in, lagras inte i ett moln utan sparas i din egen mobil exklusivt. Du äger din data.

Digital egenvård vid stressrelaterad ohälsa

Stressrelaterad ohälsa är ett hot mot människkors hälsa både nu och i framtiden. Digital egenvård i form av Medveten andning som är tillgänglig i en AntiStress app, kan vara ett stöd för att motverka stress. Appen är under utveckling och ska ses som ett verktyg för dig som upplever stress i vardagen och som vill skapa tid för vila och återhämtning. AntiStress appen är gratis och nerladdningsbar via App Store och Google Play. Utgivare är Västra Götalandsregionen.

Forskning & Innovation

Innovationsmedel har tilldeltats Tina Arvidsdotter för att utveckla DigiFysASP, ett digifysiskt AntiStressProgram via 1177. I Västra Götalandsregionen finns idag AntiStressProgrammet (ASP) en rehabilitering riktad till personer med stressrelaterad psykisk ohälsa. Syftet med detta helt nya innovationsarbete är att erbjuda programmet för att öka tillgängligheten och ersätta fysiska besök med digitala.

Tina Arvidsdotter har 25 års klinisk erfarenhet och 15 års forskning inom stressrelaterad psykisk ohälsa. Under åren 2016-2019 utvecklades AntiStressProgrammet (ASP) i fysisk form individuellt och i grupp. Genom ett systematiskt metod- innovation- och forskningsarbete har erfarenheter och kunskaper som stärker hälsan lyfts in i programmet. DigiFysASP avser att utveckla en digital rehabilitering, en kombination av ny metod och nytt arbetssätt. DigiFysASP integreras digitalt för patienten via 1177 Vårdguiden inom Stöd och Behandlingsplattformen (SoB) och kombineras med fysiska besök. Allt är kopplat till patientens journal. Programmet förväntas främja läkningsprocessen, öka förmågan att hantera vardagen och möjligheten att återgå i arbete.

Ladda ner AntiStress som app

Appen finns på 10 olika språk.

Ladda ner appen för Iphone och Ipad:

Ladda ner för Android i Google Play:

Om appen

AntiStress App – egenvård med syfte att minska stress och främja hälsa.

AntiStress App är en kostnadsfri nerladdningsbar app för egenvård. Är tänkt som ett stöd för den drabbade att hitta balansen i vardagen och ett stöd för vårdpersonal som ett komplement i deras behandlingsarbete.

Profilbild av Tina Arvidsdotter

Tina Arvidsdotter

Projektledare, fil.dr, leg. sjuksköterska
Senast uppdaterad: 2021-04-22 16:03