Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lilla Edet hakar också på!

Nu börjar vi närma oss 30-talet Västra Götalandskommuner som är med i vår regionala samverkan inom öppna data. Lilla Edet är den 29:e kommunen i ordningen och vi hoppas och tror att fler snart går med.

 - För tre år sedan skedde en stor tillströmning av Skaraborgskommuner som gick med i vår regionala samverkan, nu ser vi en liknande tillströmning från Göteborgsregionen, säger Tore Johnsson, regional digitaliseringskoordinator för territoriet Västra Götaland.

 - Förutom Lilla Edet har Härryda, Lerum, Stenungsund och Tjörn nyligen gått med. Det innebär att merparten av kommunerna i Göteborgsregionen gått med, endast Kungälv, Partille och Öckerö återstår, fortsätter Tore.

 - Onboardingen av dessa kommuner har redan påbörjats och i slutet av september genomförs utbildningar i katalogtjänsten Entryscape. I samband med detta kommer kommunerna att publicera sina första öppna datamängder på vår regionala dataportal, www.dataportalväst.se, och den nationella dataportalen, förklarar Fredrik Eriksson, regional samordnare av öppna data i Västra Götaland.

Regional samverkan inom öppna data i Västra Götaland

Fredrik Eriksson

Regional samordnare för öppna data
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-08-14 12:01