Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pågående vägarbeten

Trafikverket tillhandahåller en tjänst som heter Kommunformuläret. Tjänsten utvecklades för många år sedan av Stockholm, Göteborg och Malmö som löpande ville registrera och publicera information om pågående vägarbeten på kommunala vägar i Trafikverkets nationella tjänst för pågående vägarbeten på statliga vägar. Syftet var primärt att underlätta trafiksituationen i dessa städer.

Nu har vi tagit detta vidare i Västra Götaland. Just nu är det 10 kommuner i Västra Götaland som använder tjänsten och under våren 2022 räknar vi med att ytterligare fem kommuner ansluter sig.

Genom att publicera pågående vägarbeten i Kommunformuläret blir denna information automatiskt tillgänglig för blåljusmyndigheter, kollektivtrafikbolag, bud- och transportfirmor samt allmänheten genom de globala digitala karttjänster som Apple, Google, Tom-Tom, Waze med flera tillhandahåller, genom Trafikverkets nationella API för öppna data.


Senast uppdaterad: 2022-02-22 09:09