Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trollhättan publicerar öppen leverantörsreskontra

Nu har Trollhättans Stad börjat publicera grundläggande information om de produkter och tjänster som kommunen köper av olika leverantörer, som öppna data. Vi kallar det för öppen leverantörsreskontra. Att publicera denna data är självklart för en kommun som vill vara transparent och berätta för sina kommuninvånare vad pengarna går till.

Trollhättans Stad ser flera positiva effekter av att publicera öppen leverantörsreskontra. Dels kan allmänheten enkelt ta del av vilka produkter och tjänster som kommunen köper – och av vem. Det innebär en bättre service till de som vill kunna söka och sammanställa data om vad pengarna går till. Det ger även kommunen bättre möjligheter att digitalisera processen för att begära ut själva fakturorna. De som är intresserade av att få ut information om fakturor kommer själva att kunna ta fram vilka som är intressanta, och sedan beställa dessa digitalt via en e-tjänst som kommer att publiceras inom kort på Trollhättans hemsida.

- Det innebär att vi nu har två kommuner i Västra Götaland som publicerar öppen leverantörsreskontra – Göteborg och Trollhättan. Men fler är på gång. I Borås är man snart redo att börja publicera öppen leverantörsreskontra och sen har vi även påbörjat detta arbete i Ale, Kungsbacka, Mölndal och Vara.
 - Detta arbete bedrivs som ett projekt inom ramen för den regionala samverkan inom öppna data i Västra Götaland, förklarar Fredrik Eriksson som är regional samordnare.

Regional samverkan inom öppna data i Västra Götaland

 

Fredrik Eriksson

Regional samordnare för öppna data
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-05-22 11:52