Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mottagning för unga män (MUM)

Mottagningen för unga män (MUM) är en sexualitets- och relationsmottagning som finns till för dig som identifierar dig som man och är mellan 18 och 30 år gammal. Många killar och unga män upplever ett motstånd mot att söka hjälp för sexuella- och relationella svårigheter. Det kan handla om allt från oro för könssjukdomar eller sexuella svårigheter, till problem i nära relationer, oro för sexuell tvångsmässighet eller andra svårigheter som oroar, i eller utanför fasta relationer. På MUM är vi vana att prata om allt det där som ofta känns svårt att prata om. Vi brukar säga att MUM är en "orosmottagning". På MUM arbetar sjuksköterskor, sexologer, kuratorer, psykologer och läkare.

Var finns MUM?

Mottagningen för Unga Män finns på flera orter i Västragötalandsregionen: Alingsås, Borås, Göteborg, Kungälv, Skövde och Trollhättan. Dessutom finns den digitala mottagningen MUM Online som erbjuder videosamtal. Adresser och kontaktuppgifter för respektive mottagning finner du genom att välja mottagning i rullistan här under.

Om MUM

Här hittar du mer information om MUM och vad du kan få hjälp med på våra mottagningar.

Hjälp hos andra

Här finns en länklista till andra verksamheter som du kan kontakta om du har frågor eller behöver hjälp.

Sexuell hälsa

På 1177.se hittar du information om Sexuell hälsa - till exempel om orgasm, sexlust, skydd mot graviditet och om könssjukdomar

PrevenTell

Nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa.

Röster om manlighet

 
"Det kändes som att jag inte hade rätt till mina egna känslor", säger en av killarna på Mottagningen för unga män (MUM) i Göteborg. En film om att utmana normer som säger att män ska vara starka och osårbara.

Röster om manlighet är en serie filmer från Sveriges Kommuner och Landsting om att utmana destruktiva normer för maskulinitet och att öka pojkars och mäns delaktighet i jämställdhetsarbetet.

Senast uppdaterad: 2023-05-19 11:21