Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Donsö får besök av Västerhavsveckan

människor marina djur

Besöka toppsegelskonaren Kvartsita, isbrytaren Ale, experimentera, paddla kajak eller måla akvarell? Det är bara något av allt du kan göra när Västerhavsveckan besöker Donsö.

Under en hel dag kan du upptäcka havet genom roliga, spännande aktiviteter.

Kvartsita har öppet skepp
Välkommen ombord och prata med besättningen, träffa strandstädare från Strandstädarna och Västkuststiftelsen. Följ med strandstädarna i deras ribbåt och städa en strand i närheten. Träffa forskare ombord på Kvartsita.

Forskare ombord på Kvartsita Forskare från Göteborgs universitet finns på plats och berättar om sin forskning. Lär mer om t ex maneter och  klimatförändringar.

Strandstäda med Strandstädarna Följ med i vår ribbåt och hjälp oss att städa en strand! Anmäl dig till info@strandstadarna.se  

Havsverkstan står på land med utställning, experiment, marina växter och djur. Delta i medborgarforskning och hjälp till att bevara den biologiska mångfalden.

Havslabbet bjuder barn på vattenexperiment tillsammans med Amanda från Maritiman.

Prova på akvarell med Maria Karlsson på Horsikavägen 2.

Sjöfartsverket är på besök och bjuder på barnaktiviteter, quiz med fina priser och information om verksamheten. Isbrytaren Ale kommer även på besök. Kanske kan du uppleva Sjöräddning på nära håll om Sjöfartsverkets räddningshelikopter dyker upp.

Sjöräddningen kommer till Donsö Sjöräddningen från Hovås kommer till Donsö. Kanske blir det en uppvisning av räddning till sjöss.

Välkommen ombord på en bogserbåt  Bogserbåten från Svitzer ligger vid kaj och tar emot besök.

Filmvisning på Donsö kongress med filmerna Sveriges Saltaste Kust, Fiskarnas rike, Bohuskust- ett vresigt paradis och Käringön - en utpost i havet

Paddla kajak på Donsö Upptäck vattnet kring Donsö från kajaken.

Popcicle lagar hållbar mat från havet på murikkan

Baka ditt eget tunnbröd med tång

Prova på sportfiske med Sportfiskarna.

Räddningstjänsten på Donsö

Rolig skrivarverkstad om havet

Fler programpunkter tillkommer.

Tid

lördag 10 augusti kl.11-16

Plats

Hamnen, Donsö