Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Naturfalken – ett simborgarmärke i artkunskap

Fyra fiskmåsar

Världen är full av varelser, varav de flesta har ett namn. Faktum är att det finns så många att vi inte ens hunnit upptäcka alla. Men idag hotas många av världens arter och den biologiska mångfalden minskar i allt snabbare takt över hela världen. Det har blivit en av vår tids stora ödesfrågor.

Vi behöver vara många som kan arter och som kämpar för att de ska finnas kvar. 

Naturfalken är ett sätt att locka fram kunskapen om arter. Att ta Naturfalken är roligt! Alla ska lyckas att ta det märke den vill. Naturfalken är tänkt att vara en lärostund och inte ett läxförhör.

Naturfalken vänder sig till alla åldrar. 

Märket tas genom att peka ut ett antal arter för en kunnig och pedagogisk kontrollant som kallas för artvän. Arterna kan identifieras på plats i naturen eller på bild. Att lära sig arter ska vara roligt. Artvännen finns med för att inspirera och guida och se till att alla kan ta Naturfalken.

Naturfalken finns i fyra olika nivåer:

  • 10 arter (Stenfalken)
  • 20 arter (Pilgrimsfalken)
  • 50 arter (Tornfalken)
  • 100 arter (Jaktfalken)

Alla språk är välkomna så länge artvännen och den som tar Naturfalken förstår vilken art det gäller. Fokus är på lärandet och både artvännen och den som tar Naturfalken brukar få nya kunskaper på kuppen!

Välkomna!

Tid

6 augusti kl.11-16

Plats

Vid Fiskemuseet, Hönö Klåva

Arrangör

Naturskyddsföreningen Öckerö