Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Ansökningsperioden för 2018 är 15 februari till 15 mars.

Du som har sommaruppehåll från gymnasiet kan söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Under sammanlagt max fyra veckor får du praktisera i någon av våra verksamheter där du med handledning får gå bredvid en erfaren kollega. Du får lära dig om arbetsplatsen och får utifrån dina färdigheter prova på olika arbetsuppgifter.

Du praktiserar i max fyra veckor

Feriepraktikerna varierar i både tid och omfattning. Du praktiserar i max åtta timmar per dag i sammanlagt max fyra veckor. Vilka veckor du får under sommaren varierar mellan olika feriepraktikplatser. Hur din tid och omfattning blir får du reda på när du blir erbjuden en feriepraktikplats.

Du får 75 kronor i timman, i timlönen ingår semesterersättning (2018 års lön).

Det är många som söker våra feriepraktikplatser. För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning.

Vem kan söka feriepraktik?

Du kan söka feriepraktik om du har sommaruppehåll under en pågående gymnasieutbildning i år. Det vill säga att du har sommarlov mellan årskurs 1 och 2 eller 2 och 3. Du ska också vara folkbokförd i Västra Götaland och inte ha haft feriepraktik i Västra Götalandsregionen tidigare.

Det finns inget krav på tidigare erfarenhet av praktik eller jobb, men för att vi ska kunna ge dig en meningsfull och säker feriepraktik är det viktigt att du förstår och kan göra dig förstådd på svenska.

Välj bland flera olika yrkesområden

Du kan söka feriepraktikplatser inom flera olika yrkesområden. Vi har flest platser inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri, men även inom andra verksamheter och områden som tandvård, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Västra Götalandsregionen är Sveriges största arbetsgivare och har över 53 000 medarbetare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att hitta din framtid hos oss.

Har du frågor om feriepraktik?

Marie Malmström

Kontaktperson
E-post
Senast uppdaterad: 2018-01-16 12:40