Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Askimsbadet får besök av Västerhavsveckan

tre personer går i vatten med vattenkikare

Fullt med aktiviteter vid Askimsbadet för hela familjen. Upptäck livet under ytan, testa livräddning, experimentera i Havsverkstan, testa sportfiske...

Hela dagen är full av roliga havsnära aktiviteter och en mängd olika aktörer är med och bjuder på dem!

  • Livräddning med SLS Svenska Livräddningssällskapet Göteborg är på plats med information om vattensäkerhet. Prova på livräddningsövningar och hjärt-lungräddning eller gå en tipspromenad om bad- och båtvett.
  • Havsverkstan är på plats med utställning, experiment, marina växter och djur. Delta i medborgarforskning och hjälp till att bevara den biologiska mångfalden.
  • Havets musik– en musikworkshop där vi bygger egna instrument och spelar och sjunger tillsammans. 
  • Havets liv och mångfald
    Upptäck livet i havet och dess mångfald tillsammans med pedagoger och forskare från Slottsskogen, Naturhistoriska och Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier.
  • Prova på sportfiske med Sportfiskarna Du kan testa både spinnfiske och mete. För barn och vuxna.
  • Havslabbet Kom på besök och gör olika vattenexperiment. Under en timme, kl 12 och kl 14, får barnen träffa Amanda som visar dem hur experimenten går till.

Tid

Tisdag 6 augusti kl 11-16

Plats

Askimsbadet, Göteborg