Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Den ätliga strandkanten - tång, maneter, sjöstjärnor och annat

triangakök tång

Följ med på en upptäcktsfärd i den ätliga strandkanten med en marinbiolog och en tångexpert! Under Västerhavsveckan bjuder vi in till en liten exkursion där vi tillsammans letar ätliga saker i vattnet. Vissa av sakerna kommer vi att steka eller koka som smakprov. Du får lära dig vad som går att äta, och kanske är detta en del av framtidens mat?

Du behöver kunna gå i lite besvärlig terräng samt vara simkunnig om du vill bada. Det här eventet passar även för barn.

Tag med badkläder och snorklingsutrustning om du vill vara med i vattnet. Vi kommer att presentera det vi hittat när vi kommit upp ur vattnet.

Tid

Lördag 10 augusti, kl 14 - ca 16.30

Mötesplats

Utanför dykcentret Smögen Dyk. Parkering finns i vägkorsningen innan man kör upp till Dykcentrets område.

Pris

200:-/person. Barn under 12 år: 50:- Betala med Swish på plats.

Anmälan

Max 25 personer, anmälan till info@catxalot.se

Guider

Kennet Lundin: docent i marinbiolog och författare till boken Sjömat: den ätbara mångfalden i havet.

Linnéa Sjögren: driver Catxalot som är ett företag som lär ut hur man plockar tång och lagar mat på den. Linnéa är författare till boken Plocka tång & strandväxter.