Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan under veckan kan du ...

 • Illustration med båtar och människor som gör olika aktiviteter
  Bild 1 av 6
 • toppsegelskonaren Kvartsita med flaggspel
  Bild 2 av 6
 • Barn står vid ett klappakvarie
  Bild 3 av 6
 • Två personer går med ryggsäckar på en vandringsled
  Bild 4 av 6
 • Tre personer paddlar kajak i en hamn. En person står i vattnet och håller i en av kajakerna
  Bild 5 av 6
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 6 av 6

Program

Nyfiken på vad vi erbjuder under Västerhavsveckan? Invigningen blir i Göteborg den 5 augusti. Toppsegelskonaren Kvartsita ger sig ut på turné längs kusten och besöker då Göteborg, Hönö, Marstrand, Rönnäng, Orust, Lysekil, Hunnebostrand och Fjällbacka. Det bjuds på marin matmarknad i Fjällbacka och mycket mer. Vi har nu börjat att lägga in årets program. Programmet fylls på hela tiden. Obs! Ändringar i programmet kan förekomma.

toppsegelskonaren Kvartsita med flaggspel

Invigning av Västerhavsveckan

Invigningen av Västerhavsveckan är i år på Eriksberg i Göteborg. Då bjuds det på aktiviteter hela dagen för alla åldrar.

blåmusslor

Marin matmarknad

Den marina matmarknaden i Fjällbacka återkommer i år den sista lördagen och får markera avslutningen av årets Västerhavsveckan. Men även söndagen bjuder på program.

Barn i havsverkstan tittar på snäckor

Havsverkstan

Experimentera med vatten och lär dig mer om salthalt, vattentryck, Arkimedes princip och mycket annat som förklarar hur det är att leva i havet jämför med på land. Låna utrustning, som håvar, spänner, vattenkikare och krabbmeten så att du kan samla in egna djur och alger som vi sedan undersöker i havsverkstaden.

Medborgarforskning

Det finns fortfarande mycket vi inte vet om havet. Genom att rapportera in när du har sett vissa djur eller växter kan du hjälpa forskare att öka kunskapen om Västerhavet.

Senaste nytt

 • Rapsfält med västtrafiks buss i bakgrunden
  Besök Västerhavsveckan med sommarbiljetten
  Du vet väl om att du kan resa med Västtrafiks sommarbiljett när du besöker våra aktiviteter? Västerhavsveckan anordnas på många platser i Västra Götaland och med sommarbiljetten  kan du resa fritt i tre zoner men till priset av en.