Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan under veckan kan du ...

 • Illustration med båtar och människor som gör olika aktiviteter
  Bild 1 av 6
 • kajaker
  Bild 2 av 6
 • skonaren Kvartsita
  Bild 3 av 6
 • Två personer går med ryggsäckar på en vandringsled
  Bild 4 av 6
 • matmarknad
  Bild 5 av 6
 • havslabbet
  Bild 6 av 6

Program

Nyfiken på vad vi erbjuder under Västerhavsveckan? Invigningen blir i Göteborg den 5 augusti. Toppsegelskonaren Kvartsita ger sig ut på turné längs kusten och besöker då Göteborg, Hönö, Marstrand, Rönnäng, Mollösund, Lysekil, Hunnebostrand och Fjällbacka. Det bjuds på marin matmarknad i Fjällbacka och mycket mer. Programmet fylls på hela tiden. Obs! Ändringar i programmet kan förekomma.

toppsegelskonaren Kvartsita med flaggspel

Invigning av Västerhavsveckan

Invigningen av Västerhavsveckan är i år den 5 augusti på Eriksberg i Göteborg. Då bjuds det på aktiviteter hela dagen för alla åldrar. I år lyfter vi särskilt biologisk mångfald och klimatet. Lyssna till härlig musik, kom ombord på spännande fartyg, experimentera och upptäck allt vad Västerhavsveckan har att erbjuda.

illustration med människor djur och hav

Marin matmarknad

Den marina matmarknaden i Fjällbacka återkommer i år den sista lördagen av årets Västerhavsveckan. Ett ypperligt tillfälle att lära känna den nya blå maten från havet, men också spännande recept på hållbar marin mat. Vill du vara en av utställarna? Här kan du som besökare eller utställare läsa mer om matmarknaden.

havsverkstan

Havsverkstan

Experimentera med vatten och lär dig mer om salthalt, vattentryck, Arkimedes princip och mycket annat som förklarar hur det är att leva i havet jämför med på land. Låna utrustning, som håvar, spänner, vattenkikare och krabbmeten så att du kan samla in egna djur och alger som vi sedan undersöker i havsverkstaden.

Medborgarforskning

Det finns fortfarande mycket vi inte vet om havet. Genom att rapportera in när du har sett vissa djur eller växter kan du hjälpa forskare att öka kunskapen om Västerhavet.

Senaste nytt

 • Rapsfält med västtrafiks buss i bakgrunden
  Besök Västerhavsveckan med sommarbiljetten
  Du vet väl om att du kan resa med Västtrafiks sommarbiljett när du besöker våra aktiviteter? Västerhavsveckan anordnas på många platser i Västra Götaland och med sommarbiljetten  kan du resa fritt i tre zoner men till priset av en.