Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan 3-11 aug 2024

 • människor o djur
  Bild 1 av 7
 • Karta över aktiviteter Bohuslän
  Bild 2 av 7
 • kajaker
  Bild 3 av 7
 • skonaren Kvartsita
  Bild 4 av 7
 • Två personer går med ryggsäckar på en vandringsled
  Bild 5 av 7
 • matmarknad
  Bild 6 av 7
 • havslabbet
  Bild 7 av 7

Program

Nyfiken på vad vi erbjuder under Västerhavsveckan? Nu börjar vi fylla på programmet med årets aktiviteter. Filmvisning, marin matmarknad, Kvartsita på turné med strandstädning och forskare är bara lite av det som erbjuds. Boka in Västerhavsveckan redan idag!

Tångchips

Västerhavsveckans receptsamling

Nu börjar vi samla goda recept från havet! Här bjuds på recept på svartmunnad smörbult, torsk i rörhinna, tångchips och räkröra .

båt tält folk och flaggor

Invigning av Västerhavsveckani Strömstad

Här bjuds det på ett fullspäckat, festligt program för alla åldrar. Förutom musik och tal finns det möjlighet att gå ombord på isbrytaren Ale , segelskutan Kvartsita, forskningsfartyget Nereus med flera. Experiment, krabbor, filmvisning är bara något av allt dagen bjuder på.

toppsegelskonaren Kvartsita

Toppsegelskonaren Kvartsita

Möt Västkuststiftelsen, Strandstädarna, Havsverkstan och forskare när Kvartsita seglar söderut längs bohuskusten. Det blir besök i bland annat Strömstad, Fjällbacka, Smögen och Lysekil.

Medborgarforskning

Det finns fortfarande mycket vi inte vet om havet. Genom att rapportera in när du har sett vissa djur eller växter kan du hjälpa forskare att öka kunskapen om Västerhavet.