Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan 5-13 aug

 • Illustration med båtar och människor som gör olika aktiviteter
  Bild 1 av 7
 • Karta
  Bild 2 av 7
 • kajaker
  Bild 3 av 7
 • skonaren Kvartsita
  Bild 4 av 7
 • Två personer går med ryggsäckar på en vandringsled
  Bild 5 av 7
 • matmarknad
  Bild 6 av 7
 • havslabbet
  Bild 7 av 7

Program

Nyfiken på vad vi erbjuder under Västerhavsveckan? Toppsegelskonaren Kvartsita besöker då Göteborg, Hönö, Marstrand, Rönnäng, Mollösund, Lysekil, Hunnebostrand och Fjällbacka. Det bjuds på marin matmarknad i Fjällbacka och mycket mer. OBS! Ändringar i programmet kan förekomma. Flera aktiviteter är väderberoende så kolla i programmet innan om vädret är ostadigt.

marknadstält och människor

Marin matmarknad

Den marina matmarknaden i Fjällbacka återkommer i år den sista lördagen av årets Västerhavsveckan. Ett ypperligt tillfälle att lära känna den nya blå maten från havet, men också spännande recept på hållbar marin mat. Vill du vara en av utställarna? Här kan du som besökare eller utställare läsa mer om matmarknaden.

havsverkstan

Havsverkstan

Experimentera med vatten och lär dig mer om salthalt, vattentryck, Arkimedes princip och mycket annat som förklarar hur det är att leva i havet jämför med på land. Låna utrustning, som håvar, spänner, vattenkikare och krabbmeten så att du kan samla in egna djur och alger som vi sedan undersöker i havsverkstaden.

Medborgarforskning

Det finns fortfarande mycket vi inte vet om havet. Genom att rapportera in när du har sett vissa djur eller växter kan du hjälpa forskare att öka kunskapen om Västerhavet.