Internat och fritid

  • Översiktsvy över nytt internatboende på Axevalla Hästcentrum
    1 av 2
  • Illustration över internatbyggnader för nya Axevalla Hästcentrum
    2 av 2
  • Översiktsvy över nytt internatboende på Axevalla Hästcentrum
  • Illustration över internatbyggnader för nya Axevalla Hästcentrum

Internatets främsta syfte är att möjliggöra och ge förutsättningar för dig som elev att klara av dina studier i skolan. Hos oss finns personal under kvällar, nätter och morgnar för att skapa en trygg och studiefrämjande miljö. Du ansöker om att bo på vårt internat i samband med att du tackar ja till din plats på skolan.

Vid start av läsåret 2024 kommer Axevalla Hästcenttums internat vara inhyst på boende på Stora Ekeberg i Axvall. Detta innan vi får vårt nya egna internat på plats under läsåret.

När du bor på skolan tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Många träffar sina bästa vänner och skapar minnen för livet under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj.

Vår engagerade internatpersonal finns tillgänglig dygnet runt. De ser till att allt fungerar som det ska och bidrar till att du har en aktiv och rolig fritid.

Rummen är möblerade med säng, skrivbord och garderob och du har möjlighet att göra ditt eget rum hemtrevligt och personligt.​

Aktiv fritid

Du som bor på internatet har alla möjligheter till en aktiv och rolig fritid. Du kan spela sällskapsspel, använda skolans simulatorer eller vara med på hästiga aktiviteter. Internatpersonalen ordnar ibland aktiviteter utanför skolan som resor till simhallen, bowling eller annat som finns i närheten.

Pris

Priset läsåret 24/25 är 1100 kr per vecka för kost och logi.

I kosten ingår fyra frukostar och fyra middagar samt kvällsfika. Skollunchen är fri för alla elever. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår ej och betalas på plats vid varje fikatillfälle om så önskas. Den första fakturan från skolans internat skickas ut i september och då faktureras perioden augusti/september, därefter månadsvis.

 

Stallhyra 100 kr/dygn

I stallhyran ingår boxplats, grovfoder, strö, tillgång till rasthage och anläggningens faciliteter som exempelvis ridhus, skrittmaskin och solarium.

Vad du behöver veta om att bo på internat

Hur ansöker jag om internat?

Du ansöker om internat via formuläret som du fyller i tillsammans med dina personuppgifter när du tackat jag till din plats i Dexter. 

Hur söker jag inackorderingsbidrag och hur mycket får jag?

Du ansöker om bidraget hos din hemkommun och hur mycket beror på kommunen du tillhör. Information brukar finnas på hemkommunens hemsida.

Finns det plats för alla som vill bo på internat?

Hos oss kan du bo på internat i anslutning till skolan i mån av plats. Om det skulle saknas platser på något av internaten prioriterar vi i första hand de elever som har lång restid till skolan.

När flyttar jag in?

Du flyttar in på internatet under första skoldagen. Efter delas nycklar och boendekontrakt ut och därefter är det dags att flytta in på ditt rum. Boendekontraktet ska skrivas under av vårdnadshavare (betalningsansvarig), därför är det viktigt att de är med under uppropet.

Vad ska jag packa med mig till internatet?

Rummen på internaten är möblerade men allt annat behöver du packa med dig själv. Detta är bra att komma ihåg att packa med till första skoldagen:

- Täcke, kudde och sängkläder
- Kläder för både inomhus- och utomhusaktiviteter (glöm inte idrottskläder)
- Handdukar
- Badrumsartiklar
- Övriga personliga tillhörigheter

Får mitt husdjur flytta med mig till internatet?

Du som ska läsa vid Axevalla Hästcentrum har fått särskild information hemskickad till dig kring inackordering av egna hästar.

Vad kostar det att bo på internatet?

Priset läsåret 23/24 är 1040 kr per vecka för kost och logi. Pris för läsåret 24/25 uppdateras under april månad 2024.

Alla priser inkluderar kost och logi. I kosten ingår frukost, middag och kvällsfika. Skollunchen är fri för alla elever, den ingår också. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår ej och betalas på plats vid varje fikatillfälle om så önskas.

Bra att veta är att den första fakturan från skolans internat skickas ut i september och då faktureras perioden skolstart i augusti till 30 september, därefter månadsvis. Fakturorna skickas alltså i efterhand.


Jourtelefon

Dag och natt

Telefonnummer