Om oss

Axevalla Hästcentrum ger dig fantastiska möjligheter att satsa på din ambition i en professionell miljö.

På Axevalla Hästcentrum finns allt du kan önska dig i hästväg; nyrenoverade stall, ridhus, travbanor och islandshästanläggning. Här får du möjlighet att tillbringa hela din gymnasietid på ett centrum för hästsport, tillsammans med andra som har precis samma intresse som du! 

Här får du alla förutsättningar att nå dina mål. Du har tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, ridhus, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för såväl rid- som travsport. 

Hållbar hästhållning

Framtidens hästföretagare behöver hållbara metoder och förutsättningar för hästhållning som tar hänsyn till allt från hästens behov, djurskyddslagstiftelsen, behovet av en god arbetsmiljö och en hållbar ekonomi för företagaren. Vi har kompetent personal om man är intresserad av att fördjupa sig inom till exempel foderlära, djurskydd, hästhälsa samt rid- och körlära.

Vi arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.