Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Må bättre - med KBT på nätet

"Jag förstod hur stress och ångest funkar."
”Det bästa var att få feedback från behandlaren.”
"Jag kunde jobba hemifrån när jag själv ville."

Stressad? Deppig? Svårt att sova? På ungdomsmottagningen kan du få hjälp. Förutom att träffa personal på en mottagning eller via videobesök, kan du få KBT-behandling på nätet. Läs mer här.

KBT på nätet är en behandling som genomförs hemma, via ett program online. Behandlingen består av 6-8 avsnitt och pågår ungefär lika många veckor. Varje avsnitt innehåller texter, filmer och hemuppgifter. Hemuppgifterna kan bestå av övningar eller frågor som du ska svara på. Behandaren på ungdomsmottagningen vägleder dig genom hela programmet. Du får kontinuerlig skriftlig feedback och ni kan även höras på telefon eller träffas i videobesök. 

På ungdomsmottagningarna i Västra Götaland finns fem olika behandlingsprogram:

  • Depressionshjälpen
  • Oroshjälpen
  • Stresshjälpen
  • Ångesthjälpen
  • Sömnbehandlingen

Längre ned på sidan kan du se filmer om KBT och KBT på nätet samt läsa frågor och svar om KBT på nätet. Tveka inte att fråga personal på ungdomsmottagningen om du vill veta mer. 

KBT på nätet är en behandling för dig som vill få hjälp med oro, ångest, stress depression och/eller sömnproblem. 

KBT på nätet passar dig som kan och vill avsätta 2-4 timmar per vecka för arbete med behandlingen under programtiden och som klarar av att delvis arbeta självständigt. Du arbetar hemma på tider som passar just dig.

För att klara av programmet behöver du ha goda kunskaper i svenska språket, viss datorvana och ha tillgång till dator/platta/mobil med internetuppkoppling. Du måste vara över 18 år.

  1. Om du tror att KBT på nätet skulle kunna vara något för dig eller vill veta mer, så tar du kontakt med valfri ungdomsmottagning i regionen. Du hittar alla mottagningar under ”Hitta mottagning”. Du kan ringa, skicka meddelande via 1177 (e-tjänster) eller prata med personal som du möter på mottagningen. Tveka inte att höra av dig – du behöver inte ha bestämt dig!
  2. I nästa steg kommer du få prata med en behandlare som hjälper dig att bedöma om KBT på nätet är något för dig just nu.
  3. När det är bestämt att du ska börja KBT på nätet, så kommer du att logga in på 1177, Stöd och behandling. Mer praktisk information nedan.

Annan behandling via nätet

Här hittar du tips på andra verksamheter som erbjuder behandlingsprogram via nätet. Se särskilt fliken ”Behandling på nätet”.

Lär mer om KBT på nätet

Lär mer om KBT på nätet

Vad är KBT?

Senast uppdaterad: 2021-06-09 16:56