Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Program

3-11 augusti 2024 kan du vara med på aktiviteter längs hela västkusten! OBS! Vi fyller på med aktiviteter löpande. Vandra med en guide, leta spökgarn i havet och besöka en forskningsstation är bara några exempel på allt du kan göra under Västerhavsveckan. Här hittar du allt som händer under veckan. Vi ses!

Använd sökfunktionen nedan för att hitta aktiviteter. Du kan filtrera din sökning efter kommun, kategori och datum.

Sök bland våra aktiviteter

#

A

B

C

D E F G H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Å

Ä

Ö

B

Vandring över granithällar på Hållö.

D

Klas Malmstedt från Aquatilis plockar upp marina djur. En balja med dagens fångst kommer att finnas på bryggan.

Följ med på en upptäcktsfärd i den ätliga strandkanten med en marinbiolog och en tångexpert! Under Västerhavsveckan bjuder vi in till en liten exkursion där vi tillsammans letar ätliga saker i vatt...

E
F

Möt forskare från Göteborgs Universitet, Chalmers och SLU Aqua när de finns ombord T/S Kvartsita.

Den okända maten från havet - Kennet Lundin från Göteborgs naturhistoriska museum och Klas Malmberg berättar om spännande mat från havet.

G

Var med på en guidad visning av Hållö fyr. Besök den anrika fyren där du från toppen kan se den fantastiska skärgårdsutsikten, det mångsidiga och spännande badparadiset med det artrika naturreserva...

H

Kom och besök mareografen och SMHI ute på Kleven. Här får du veta mer om mätmetoder av havsvattennivån och vad mer SMHI gör för havet.

K

Kom ombord på ett fint gammalt traditionsfartyg och träffa besättningen. Träffa Strandstädarna och Västkuststiftelsen och häng med på deras arbete om strandstädning och plast och skräp i havet.

P

Glid över vattnet i en kajak. Under Västerhavsveckan kan ni prova på att paddla kajak i 60 minuter.

Prova på att snorkla på Smögen. Viken utanför Smögen Dyk och upplevelses dykcenter är perfekt att snorkla i eftersom det är grunt.

S

Välkommen till vårt tält där vi berättar om vår spännande verksamhet! Information, fyrmodeller och barnaktiviteter.

Västerhavsveckan bjuder på ett gediget program på Smögen. Det blir aktiviteter på Smögenbryggan, Kleven, i Kungshamn och på Hållö.