Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Havets musik- En del av Västerhavsveckan - Skapa musikinstrument av strandskräp i en kreativ workshop

Dans till musik spelad på instrument gjorda av skräp

Spelar haven sin musik? Hur uttrycker de sin smärta och glädje och hur låter deras sång och musik?

Träffa konstnärsgruppen Sepandarmaz som håller i en spännande workshop där man skapar ljuv musik ifrån havet! Vi skapar tillsammans med barn och unga musikinstrument i en öppen för att söka svar på dessa frågor. Vi kommer att använda skräp från havet för att skapa våra egna musikinstrument. En del av materialet samlar vi in på plats.

Vi har också med tidigare insamlat skräp från havet som vi vid strandstädning tillsammans med Städa Sverige samlat in. Vi kommer också att ha med oss några exempel på instrument som barn och ungdomar har gjort i Iran som kan ge inspiration och som vi kan spela på.

Vi avslutar med att skapa musik och sjunga tillsammans med barn och unga. Vi använder då de nytillverkade musikinstrumenten. Vi hjälper deltagarna att komma igång och skapa på olika sätt.


Projektet är en musikalisk dialog kring miljöfrågor, över gränser och som kretsar kring barn och ungas delaktighet och egenmakt där olika musikaliska uttryck och ljud från olika material och kulturer möts 

Projektet leds av Konstnärsgruppen Sepandarmaz som består av professionella artister och ungdomsledare.

Fri entré

Se filmen om Havets musik på youtube

Tid

tisdag 9 aug, onsdag 10 aug och torsdag 11 aug kl.11-16

Plats

Askimsbadet, Göteborg

Arrangör

Konstnärsgruppen Sepandarmaz