Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konstutställning - Inte ensam

Utställningen ”Inte ensam – en utställning om sexuella övergrepp” är skapad av 35 personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Utställningen uppmärksammar sexuella övergrepp och vad som hjälpt utsatta att må bättre. Önskemålet är att skapa ett forum som leder till att folk diskuterar ämnet och att skapa hopp; du är inte ensam och det finns hopp om läkning.

Konstnärerna                                    
Unga personer oavsett kön som blivit utsatta för sexuella övergrepp någon gång i livet.  Det är stor variation kring vem man blivit utsatt av och när övergreppen skedde. Alla konstnärer är anonyma.

Om utställningen
På utställningen finns information och fakta om sexuella övergrepp. Under varje konstverk kommer finnas information om när konstnären blev utsatt, vem eller vilka den blev utsatt av, vad som gjort att den klarat av övergreppen eller orkat sig igenom och vad den vill hälsa till andra som blivit utsatta.
Utställningen kommer att vara bemannad vissa tider av personer från Ung Utsatt, Mikamottagningen och Ungdomsmottagningen. Det finns alltid personal från Kulturhuset Bergsjön närvarande.

Ung Utsatt
Ung Utsatt är en del av Ungdomsmottagningen Västra Götaland som ger stöd och behandling individuellt och i grupp till unga utsatta för sexuella övergrepp. www.vgregion.se/ungutsatt

Mikamottagningen
Mikamottagningen är en samtalsmottagning för personer som har erfarenhet av sexuell exploatering – såsom sex mot ersättning, sexuellt självskadebeteende eller som varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål. Mikamottagningen - Göteborgs Stad (goteborg.se)

En arg blå ritad figur håller upp ett Fuck you-finger. Har ett rött hjärta på bröstet

Konstutställning

Utställning ”Inte ensam – en utställningen om sexuella övergrepp”. Mer information, datum och plats, klicka här

Senast uppdaterad: 2024-02-09 07:58