Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoUUI primär och nära vård

FoUUI primär och nära vård - kunskapsskapande, nytänkande och lärande

Vi är FoUUI primär och nära vård

Regionområde FoUUI primär och nära vård är en tydlig samverkanspartner, en fullskalig aktör och en sammanhållen stödresurs för forskning, utbildning, utveckling, innovation och implementering av ny kunskap och nya arbetssätt inom primär och nära vård.  Mer information om regionområde FoUUI primär och nära vård och våra verksamheter hittar du här.

Aktuellt inom FoUUI primär och nära vård

  • Årets Regionala FoUUI-dag går av stapeln den 13 oktober 2022 i Vänersborg. Vi utlovar ett späckat program på temat samverkan med givande diskussioner, intressanta föredrag och inspirerande exempel från verkligheten, men också möjligheter för erfarenhetsutbyte och nätverkande.

  • Medel som beviljas hjälpa verksamheter och deras medarbetare att utveckla, testa, utvärdera eller implementera nya innovativa produkter, processer, tjänster eller metoder inom hälso- och sjukvården i VGR. Ansökningsperiod: 1 juli - 18 september

  • Projektmedlen riktar sig till patientnära forskning och utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård. Ett av de grundläggande villkoren för ansökan är att det finns ett regionalt vetenskapligt samarbete i projektet. Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2022.

  • Vårens terminsavslutning genomfördes i form av internat på Stenungsbaden den 19 till 20 maj. Efter många digitala möten de senaste åren var det mycket uppskattat att ses ”på riktigt”.

  • Under måndagen den 16 maj bjöd nätverket för pedagogisk forskning i hälso- och sjukvård i VGR in till en inspirationsdag. Flera representanter för Primärvårdens utbildningsenhet fanns på plats för att presentera aktuella projekt.

Kommande event

13
okt

Regional FoUUI-dag

Starttid:
Sluttid:
Plats: Quality Hotel, Nabbensbergsvägen 2, Vänersborg
Ort: Vänersborg
Typ: Konferens
21
okt

FoU-träff för disputerade medarbetare i Göteborg och Södra Bohuslän

Starttid:
Sluttid:
Plats: Konferensrum 1, Kungsgatan 12, plan 6
Ort: Göteborg
Typ: Möte
27
okt

FoU-serie psykisk ohälsa i primärvård steg 4 - Rehabilitering

Starttid:
Sluttid:
Plats: Online - TEAMS
Ort: Göteborg
Typ: Temadagar