Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi är FoUUI primär och nära vård

Regionområde FoUUI primär och nära vård är en tydlig och engagerad samverkanspartner, en fullskalig aktör och en sammanhållen stödresurs för forskning, utbildning, utveckling, innovation och implementering av ny kunskap och nya arbetssätt inom primär och nära vård. 


Tillsammans med, och för medarbetare inom privat och offentligt driven primär och nära vård skapar vi möjligheter för kunskapsskapande, nytänkande och lärande. Vi säkerställer och möjliggör vård och klinisk utbildning präglad av hög kvalitet och verkar för en hög kompetens bland medarbetare inom den primära och nära vården.

Vi samverkar med lärosäten, andra regionala förvaltningar, kommunerna samt den regionala och nationella kunskapsstyrningsorganisationen. Genom detta bidrar vi till den framtida kompetensförsörjningen och patientsäkerheten på vårdverksamheter inom primär och nära vård i hela Västra Götalandsregionen.

FoUUI primär och nära vård samlar kraften inom våra områden* för att möta den nära vårdens behov av en sammanhållen, flexibel och lösningsfokuserad verksamhet och sömlöst kroka arm med ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem med patienten i centrum. Tillsammans med vårdverksamheterna och Göteborgs universitet bildar vi primärvårdens Universitetssjukvårdsenheter i Västra Götalandsregionen.

Vi driver även FoUUI-frågor på nationell nivå och representerar primär och nära vård inom Västra Götalandsregionen i internationella sammanhang.

*Forskning, utbildning, utveckling, innovation och implementering inom primär och nära vård i Västra Götalandsregionen

Våra verksamheter

I Regionområde FoUUI ingår Allmänmedicinskt centrum, Forskning och utveckling primär och nära vård, Primärvårdens utbildningsenhet och Socialmedicinskt centrum. Här hittar du information om respektive verksamhet.

Senast uppdaterad: 2022-07-05 16:21