Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovation i primär och nära vård

Modell med molekyler. Illustrerar nytänkande

Vad är innovation? Varför innovation?

Är du intresserad av innovation och vill veta mer om hur du tar en idé vidare så finns våra innovationsledare här för att hjälpa dig.

Vi har även samlat verktyg och stödmaterial här för att stötta dig i ditt innovationsarbete.

Innovation kan definieras som ”förmågan att framgångsrikt ta fram och införa nya processer, tjänster och metoder som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet” (källa: Innovationsrådet).

Kortfattat är innovation nya lösningar som svarar mot behov och efterfrågan i vardagen och omvärlden. Värdet uppstår i nyttiggörandet och tillämpningen av en idé.

Det kan handla om implementeringen av en ny, eller förbättrad, produkt, tjänst, process, organisationsmetod eller system.

För att klara framtidens utmaningar och krav på Hälso- och sjukvården måste man hitta nya vägar och lösningar för att arbeta fram ett fungerande samspel mellan till exempel verksamheter och förvaltningar, men även utveckla nya tjänster, metoder och produkter. Här har innovation en viktig roll.

Det är viktigt att det nya innovativa som utvecklas också motsvarar de krav och önskemål som har ställts från befolkningens sida.

Samtidigt behöver rättssäkerhet, personlig integritet och ett flertal ytterligare krav som ställs upprätthållas när man utvecklar produkter och tjänster för offentlig sektor.

Innovation för och av medarbetare

Du får innovationsvägledning och stöd i innovationsprocessen, tips om att ansöka om anslag och andra tips och verktyg. Du kan även läsa om pågående innovationsprojekt i Västra Götalandsregionen.

Basstruktur för innovation och forskning inom primär och nära vård

Projektet Basstruktur för innovation och forskning inom primär och nära vård är en satsning inom regionområde FoUUI primär och nära vård som ska skapa förutsättningar för ett systematiskt arbetssätt kring innovation och forskning i primärvården i Västra Götalandsregionen.

Nyheter - Innovation

Kontakt

Innovationsledarna arbetar med sina uppdrag i varierande utsträckning och svarar på dina frågor och funderingar så snart de har möjlighet. Vid brådskande ärenden; kontakta projektledare Mats Andrén.

Profilbild av Mats Andrén

Mats Andrén

Projektledare
FoUUI primär och nära vård
Profilbild av Malin Hansson

Malin Hansson

Innovationsledare, fil. dr, leg. barnmorska
FoUUI-centrum Södra Älvsborg
Profilbild av Marcus Praetorius Björk

Marcus Praetorius Björk

Innovations- och FoU-ledare, fil. dr. psykologi
FoUUI-centrum Göteborg och Södra Bohuslän
Profilbild av Sarah Samuelson

Sarah Samuelson

Innovationsledare, doktorand, distriktssköterska
FoUUI-centrum Fyrbodal, Testbädd Närhälsan Färgelanda vårdcentral
Profilbild av Susanne Andersson

Susanne Andersson

Innovationsledare, FoU-strateg, docent, leg. specialistsjuksköterska
FoUUI-centrum Skaraborg
Profilbild av Tina Arvidsdotter

Tina Arvidsdotter

Innovationsledare, projektledare, fil. dr, leg. sjuksköterska
FoUUI-centrum Fyrbodal
Senast uppdaterad: 2022-11-10 12:29