Djur

Hand som håller i en chinchilla

Trivs du bäst nära djur och natur?

På programfördjupningen Djur får du lära dig att ta hand om både små och stora djur. Du kan välja kurser inom smådjur, lantbruksdjur eller häst. Du får också kunskap om miljöerna runt djuren, både om burar och om zoo- och djurparksmiljöer. Djur är därför valet för dig som drömmer om att jobba på hunddagis, i ett stall, i zoobutik eller med djuren på en gård.


I programfördjupningen Djur kan du välja inriktningen Sällskapsdjur:

  • Här får du lära dig att sköta om sällskapsdjur som finns i vårt djurhus. Du får även lära dig mer om skötsel av våra kor, grisar och får som finns på skolan. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i skolans välutrustade djurhus och djurstallar.

Är du mer intresserad av häst? Då finns möjlighet att välja kurser i ridning och körning samt hästkunskap i ditt individuella val. 

Under dina fyra studieår har du möjligheten att ta traktorkort.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under utbildningen har du minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), då du får prova på att jobba hos en arbetsgivare tillsammans med yrkeskunniga personer. Du får hjälp av en APL-samordnare på skolan både med att ordna en bra APL-plats och med stöd under pågående APL.

Maria Fredriksson

Rektor biträdande

Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen

Telefonnummer