Göteborg ungdomsmottagning Olskroken
E-tjänster på UM
Här kan du logga in och använda våra e-tjänster på 1177. Du kan bland annat boka tid och skicka meddelande till oss. Just nu finns inga webbokningsbara tider till barnmorska/sjuksköterska.
Saknar du e-legitimation? Läs mer längre ned.
Vi har tystnadsplikt
Alla som arbetar på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt. Här kan du läsa om vad det betyder.
Vad är tystnadsplikt?
På en ungdomsmottagning innebär tystnadsplikt att ingen personal får prata om dig med någon annan. Vi får heller inte lämna ut din journal, om du inte själv har godkänt det.
- Tystnadsplikten finns för att du ska känna dig trygg och känna tillit till personalen.
- All personal som du möter på en ungdomsmottagning har tystnadsplikt, inte bara vårdpersonalen utan även administrativ personal och tolkar.
- Om personal bryter mot tystnadsplikten kan personen dömas för brott i domstol.
- Till exempel, om dina föräldrar eller man/fru/partner kontaktar mottagningen och frågar om något som handlar om dig, så svarar inte personalen på det.
Vid oro
I särskilda fall behöver ungdomsmottagningen frångå tystnadsplikten:
Om du är under 18 år och personalen bedömer att du behöver mer stöd från din/dina föräldrar - då kan personalen behöva kontakta dem. Din/dina föräldrar får inte kontaktas om det finns risk att du far illa av det.
Om du är under 18 år och inte har det bra, så har du rätt till hjälp. Därför är alla som arbetar med unga skyldiga att anmäla till socialtjänsten, vid oro för att någon far illa eller tar skada.
Om vi måste frångå tystnadplikten, så pratar vi med dig först.
Om tystnadsplikt och sekretess på andra språk på youmo.se
(välj språk i det blå molnet i det högra hörnet på Youmo)
SAMTALSGRUPP SEXUELLA SVÅRIGHETER
Problem med sex?
Samtalsgrupp för dig; tjej, kille och icke-binär, som på grund av smärta, olust eller andra problem, inte får sexet att funka.
Teman för gruppen:
- Smärta, olust och stress
- Relationer och sexualitet
- Förväntningar – vad är bra sex?
Du kommer att träffa andra med liknande erfarenheter. Grupperna startar regelbundet och hålls på Göteborg ungdomsmottagning Väst, Kaverös Äng 5.
Vill du veta mer eller anmäla dig?
Du är välkommen att ringa gruppledarna Anette Granhag och Madeleine Douhan, barnmorskor och sexologiska rådgivare, på 010-435 82 30, eller skicka ett meddelande via 1177.se (till Göteborg ungdomsmottagning Väst).
Välkommen!
Kurs stresshantering
Stressad? Orolig? Ångest?
Vill du ha hjälp med att förstå vad du känner och hur du mår? Vi erbjuder samtalsgrupper för dig som är ung och vill hitta nya sätt att hantera stress, oro och ångest.
Vi kommer att varva föreläsningar, mindfulnessövningar och gruppsamtal, med fokus på stresshantering. Innehållet utgår från metoderna ACT- Acceptance and Commitment Therapy och CFT- Compassionfokuserad terapi. Du behöver inga förkunskaper.
Vill du veta mer eller anmäla dig?
Du kan ringa till samtalsledarna Daniel Carlsson, kurator, och Björn Fors, psykolog, på 010-435 82 80 eller skicka meddelande via 1177.se (till Göteborg ungdomsmottagning Hisingen).
Välkommen!
Skaffa e-legitimation
Snart kommer du endast kunna använda ungdomsmottagningens e-tjänster, inklusive webbokning, om du har en e-legitimation. Läs mer här om ungdomsmottagningen och e-legitimation.
Du som redan har e-legitimation når våra e-tjänster ovan, via 1177. Du som saknar e-legitmation kan alltid ringa till oss eller komma förbi. Än så länge kan du även använda länkarna nedan.