Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Personal på UM bemannar den Regionala smittspårningsenheten för Covid-19. Därför har vi begränsad tillgänglighet. Du når oss lättast via telefon och UM Online, läs mer här. Tänk på: Besök inte mottagningen om du har symtom.

Göteborg ungdomsmottagning Centrum

Just nu är det svårt att få tid till barnmorska/sjuksköterska på mottagningen. Ta kontakt via telefon, UM Online eller våra e-tjänster på 1177. Vi kan hjälpa dig med många frågor där.

Kontaktuppgifter

Telefon

Följande mottagningar i Göteborg har telefontid till barnmorska/sjuksköterska:

Öppettider

måndag 7:30 - 18:00
tisdag 7:30 - 17:00
onsdag 7:30 - 10:00
onsdag 13:00 - 16:00
torsdag 7:30 - 12:00
fredag 7:30 - 16:00

Lunchstängt måndag-fredag 12-13

Besöksadress

Aschebergsgatan 46
411 33 Göteborg

Postadress

Göteborg ungdomsmottagning Centrum
Aschebergsgatan 46
411 33 Göteborg

Klassbesök (årskurs 8)

Dags för din klass att besöka UM? Ring mottagningen på 010-435 82 10. 

Enhetschef (ej tidsbokning)

Johan Söderlundh
Mobil: 072-2026550
E-post: johan.soderlundh@vgregion.se

UM Online

Träffa barnmorska och kurator/psykolog säkert och enkelt online, via videobesök. Vi hjälper dig med samma frågor online som vid fysiska besök. Hitta lediga tider här.

E-tjänster på UM

Här kan du logga in och använda våra e-tjänster på 1177. Du kan bland annat boka tid och skicka meddelande till oss. Just nu finns inga webbokningsbara tider till barnmorska/sjuksköterska. 

Saknar du e-legitimation? Läs mer längre ned. 

Skaffa e-legitimation

Snart kommer du endast kunna använda ungdomsmottagningens e-tjänster, inklusive webbokning, om du har en e-legitimation. Läs mer här om ungdomsmottagningen och e-legitimation.

Du som redan har e-legitimation når våra e-tjänster ovan, via 1177. Du som saknar e-legitmation kan alltid ringa till oss eller komma förbi. Än så länge kan du även använda länkarna nedan. 

UM är din mottagning

Vi finns till för dig; kille, tjej och icke-binär, till och med 24 år. På UM kan du ställa frågor, bolla funderingar, berätta svåra saker, få råd, stöd och hjälp. Ingen fråga är för liten eller för stor. Prata med oss.
Tre sexkantiga former i regnbågsfärger och transfärger. Text_ hbtq-diplomerad verksamhet

Vi är Hbtq-diplomerade

UM arbetar aktivt för att vara en normmedveten, inkluderande verksamhet. Vi är måna om att vara tillgängliga och ge ett bra bemötande till alla oavsett könsidentitet, könsuttryck och sexualitet.

Vi har tystnadsplikt

Alla som arbetar på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt. Här kan du läsa om vad det betyder.

Vad är tystnadsplikt?

På en ungdomsmottagning innebär tystnadsplikt att ingen personal får prata om dig med någon annan. Vi får heller inte lämna ut din journal, om du inte själv har godkänt det.

  • Tystnadsplikten finns för att du ska känna dig trygg och känna tillit till personalen.
  • All personal som du möter på en ungdomsmottagning har tystnadsplikt, inte bara vårdpersonalen utan även administrativ personal och tolkar.
  • Om personal bryter mot tystnadsplikten kan personen dömas för brott i domstol.
  • Till exempel, om dina föräldrar eller man/fru/partner kontaktar mottagningen och frågar om något som handlar om dig, så svarar inte personalen på det.

Vid oro

I särskilda fall behöver ungdomsmottagningen frångå tystnadsplikten: 

Om du är under 18 år och personalen bedömer att du behöver mer stöd från din/dina föräldrar - då kan personalen behöva kontakta dem. Din/dina föräldrar får inte kontaktas om det finns risk att du far illa av det.

Om du är under 18 år och inte har det bra, så har du rätt till hjälp. Därför är alla som arbetar med unga skyldiga att anmäla till socialtjänsten, vid oro för att någon far illa eller tar skada.

Om vi måste frångå tystnadplikten, så pratar vi med dig först.

 

Om tystnadsplikt och sekretess på andra språk på youmo.se
(välj språk i det blå molnet i det högra hörnet på Youmo)

Om tystnadsplikt och sekretess på 1177.se

SAMTALSGRUPP SEXUELLA SVÅRIGHETER

Problem med sex?

Samtalsgrupp för dig; tjej, kille och icke-binär, som på grund av smärta, olust eller andra problem, inte får sexet att funka.

Teman för gruppen:

  • Smärta, olust och stress
  • Relationer och sexualitet
  • Förväntningar – vad är bra sex?

Du kommer att träffa andra med liknande erfarenheter. Grupperna startar regelbundet och hålls på Göteborg ungdomsmottagning Väst, Kaverös Äng 5. 

Vill du veta mer eller anmäla dig?
Du är välkommen att ringa gruppledarna Anette Granhag och Madeleine Douhan, barnmorskor och sexologiska rådgivare, på 010-435 82 30, eller skicka ett meddelande via 1177.se (till Göteborg ungdomsmottagning Väst).

Välkommen!

Kurs stresshantering

Stressad? Orolig? Ångest?

Vill du ha hjälp med att förstå vad du känner och hur du mår? Vi erbjuder samtalsgrupper för dig som är ung och vill hitta nya sätt att hantera stress, oro och ångest.

Vi kommer att varva föreläsningar, mindfulnessövningar och gruppsamtal, med fokus på stresshantering. Innehållet utgår från metoderna ACT- Acceptance and Commitment Therapy  och CFT- Compassionfokuserad terapi. Du behöver inga förkunskaper.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Du kan ringa till samtalsledarna Daniel Carlsson, kurator, och Björn Fors, psykolog, på 010-435 82 80 eller skicka meddelande via 1177.se (till Göteborg ungdomsmottagning Hisingen).

Välkommen!

Skaffa e-legitimation

Snart kommer du endast kunna använda ungdomsmottagningens e-tjänster, inklusive webbokning, om du har en e-legitimation. Läs mer här om ungdomsmottagningen och e-legitimation.

Du som redan har e-legitimation når våra e-tjänster ovan, via 1177. Du som saknar e-legitmation kan alltid ringa till oss eller komma förbi. Än så länge kan du även använda länkarna nedan. 

Sexuella övergrepp

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp? Utsatt någon annan? Har du frågor? Det finns hjälp att få.

Kille? Prata med oss.

Porr. Kär. Självmord. Ilska. Kondom. Lämnad. Macho. Prickar. Ensam. Lust. Prata med oss!
Röd bild med vit text:UMO

www.UMO.se

Läs på umo.se om kroppen, sex, relationer och psykisk hälsa.
Animation. Vit text "allt mellan lust och ångest. prata med oss., mot svart bakgrund. Vit pratbubbla som innehåller frågetecken, utropstecken och stjärna.

Ny hos kurator/psykolog

Den här informationen är för dig som ska börja med samtal hos kurator/psykolog på en UM i Göteborg.
Animation. Fyra figurer i ring. Tecknade i svart, mot gul bakgrund.

För dig som samarbetspartner

Den här sidan är för dig som arbetar med unga och önskar ett samarbete med ungdomsmottagningen. Tveka inte att ta kontakt om du har frågor.

Senast uppdaterad: 2020-03-11 09:56