Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Norge

Nödvändig vård / tandvård

Patienter som är bosatta i Danmark, Finland, Island och Norge (inklusive Grönland, Färöarna och Åland) eller är utlandssvenskar i dessa länder behöver inte visa EU-kort. Patienten betalar gällande patientavgift / vårdavgift som för bosatta. 

Patienter från nordiska länder ska uppvisa giltig ID-handling och uppge fullständig adress i hemlandet för att få subventionerad nödvändig vård. Det gäller även gränsarbetare som är bosatta i något av de nordiska länderna och arbetar i Sverige och är i behov av nödvändig vård.

Om en patient är under 18 år och saknar ID-handling godtas kopia på ID-handling av medföljande vuxen samt patientens motsvarighet till personnummer i hemlandet. 

Försäkringskassan accepterar pass, nationella ID-kort och körkort som ID-handling. Om giltig ID-handling saknas accepterar Försäkringskassan kopia av giltigt EU-kort.

Regionen ska till Försäkringskassan lämna vårdräkning, uppgifter om patientens namn, bostadsadress samt kopia av patientens giltiga ID-handling.

Försäkringskassan lämnar ingen ersättning om kopia av ID-handling saknas.

Saknas id-handling betalar patienten hela vårdkostnaden (utomlänspris).

Planerad vård / tandvård

Är syftet med vistelsen i Sverige att söka planerad vård / tandvård ska intyg S2 uppvisas. Patienten betalar då gällande patientavgift / vårdavgift som för bosatta. Saknas intyg betalar patienten hela vårdkostnaden (utomlänspris). Gäller även utlandssvenskar bosatta inom Norden.  Kopia ska tas av uppvisat intyg.


Senast uppdaterad: 2021-01-29 08:34