Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jackie

Jackie: enkel kommunikation och enkelt styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket med enkel kommunikation och som även är lätt att styra - det är stora knappar och inte så många val på varje sida. Den del som är avsedd för kommunikation har ett pragmatiskt upplägg, det vill säga det är ingångar till undersidor för att fråga något, berätta något, tala om att man vill göra något. Paketet innehåller också paneler för att leka, spela spel, läsa bok, lyssna på musik, titta på film samt också för att prova att skriva med bokstäver eller symboler.

Det här paketet passar för den som just har börjat använda sin ögonstyrda dator och behöver komma underfund med hur man gör. Barnet kanske inte heller har riktigt klart för sig att symboler/bilder kan användas för att kommunicera något, och behöver träna på det för att komma vidare i sin kommunikativa utveckling. Tänk på att barnet i det här stadiet behöver mycket stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också trycker på knappvalen eller pekar för att visa var barnet ska titta för att komma vidare. Här är det viktigt att det inte blir för kravfyllt utan en rolig stund som leder till att det här vill barnet göra igen.

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett mycket enkelt användarpaket som kan användas vid utprovning av ögonstyrd dator för barn på tidig nivå. Det är lätt att styra - det är stora knappar och inte så många val på varje sida. Det är också tydliga bilder och många sidor har en mörk bakgrund för att underlätta. Användarpaketet innehåller paneler för att berätta om sig själv, för att ställa frågor, för att lyssna på musik och barnvisor samt att leka enkla lekar.

Det här paketet kan passa för den som ska prova ögonstyrd dator för första gången.Barnet kanske inte har riktigt klart för sig hur en ögonstyrd dator fungerar och vad som krävs. Tänk på att barnet i det här stadiet behöver mycket stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också trycker på knappvalen eller pekar för att visa var barnet ska titta. Här är det viktigt att det inte blir för kravfyllt utan en rolig stund som leder till att det här vill barnet göra igen.

Användarpaketet kan också passa när man gör en utprovning med manöverkontakter och skanning.

Ladda hem användarpaketet

Klippet visar ett användarpaket för en person som är på tidig kommunikativ nivå, och som just ska börja använda sig av ögonstyrd dator. Det är lätt att styra - det är stora knappar och inte så många val på varje sida. Det är också tydliga bilder för att underlätta. Användarpaketet innehåller en del för hemma-aktiviteter och en för skolaktiviteter. Det är bara exempel och innehållet bör bytas ut för att matcha personens intressen.

Det här paketet kan passa för den som ska börja använda ögonstyrd dator. Barnet kanske inte har riktigt klart för sig hur en ögonstyrd dator fungerar och vad som krävs. Tänk på att barnet i det här stadiet behöver mycket stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också trycker på knappvalen eller pekar för att visa var barnet ska titta. Här är det viktigt att det inte blir för kravfyllt utan en rolig stund som leder till att det här vill barnet göra igen.

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket med enkel kommunikation och som även är lätt att styra - det är stora knappar och inte så många val på varje sida. Den del som är avsedd för kommunikation har ett pragmatiskt upplägg, det vill säga det är ingångar till undersidor för att fråga något, berätta något, tala om att man vill göra något. Paketet innehåller också paneler för att leka, läsa bok, lyssna på musik, titta på film samt också för att prova att skriva med bokstäver eller symboler.

Paketet innehåller också paneler för att leka, läsa bok, lyssna på musik, titta på film samt också för att prova att skriva med bokstäver eller symboler.

Paketet passar för den som just har börjat använda sin ögonstyrda dator och behöver komma underfund med hur man gör. Barnet kanske inte heller har riktigt klart för sig att symboler/bilder kan användas för att kommunicera och påverka sin omgivning, och behöver träna på det för att komma vidare i sin kommunikativa utveckling. Tänk på att barnet i det här stadiet behöver mycket stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också trycker på knappvalen eller pekar för att visa var barnet ska titta för att komma vidare. Här är det viktigt att det inte blir för kravfyllt utan en rolig stund som leder till att det här vill barnet göra igen.

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

 Ett användarpaket som är skapat för att prova ut ögonstyrd dator eller användas precis i början när barnet har fått en ögonstyrd dator och behöver träna sitt styrsätt. Tanken är alltså att komma igång med ögonstyrning och att detta innehåll endast används under en inkörningsperiod, tills barnet kan hantera datorn som styrsätt.

Senast uppdaterad: 2019-10-13 20:50