Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gör egna bildstöd

Bildstod.se - en översikt

På vår webbresurs Bildstod.se kan du göra egna bildstöd och återanvända bildstöd som andra har gjort. Här finns många olika bildstöd för olika aktiviteter och flera tusen bilder.

Här finns möjligheten att skapa bildstöd som precis passar er verksamhet eller en aktivitet. Det finns möjlighet att tillverka bildscheman, informationsmaterial, kallelser och samtalskartor av olika slag. Det finns en översättningsfunktion som gör att du kan översätta enkla ord till 10 språk utifrån svenska eller engelska.

Titta gärna på våra informationsfilmer om Bildstod.se för att komma igång. 

Registrering och inloggning

Översättningsfunktion

Snabba tips för bildstod.se

Mallar
När du gör ett helt nytt bildstöd kan du välja olika format. Det finns fyra olika typer; Karta, Knippa, Schema och Text och bild. Om du väljer karta finns det flera olika format.

Kategorier
När du skapar ett nytt bildstöd måste du ge det ett namn och välja en kategori för att det ska bli sökbart och offentligt (om du vill det). För närvarande finns sju olika kategorier att välja på när du namnger dina bildstöd. Du kan också föreslå ytterligare kategorier om du tycker något saknas.

Taggar
Du kan söka färdiga bildstöd med hjälp av olika sökord, så kallade taggar. Du kan själv lägga till taggar när du gör ett bildstöd. Försök att välja taggar som stämmer in just på ditt bildstöd. Det minskar risken för att få allt för många sökträffar.

Senast uppdaterad: 2019-10-13 19:04