Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarstängt vecka 28-31

Vi har semesterstängt mellan 5 juli och 4 augusti (vecka 28-31).


Välkommen till Dart!

Dart arbetar med kommunikationsstöd samt alternativa pek- och styrsätt för digital delaktighet riktat till personer med funktionsnedsättning. Vi träffar patienter, genomför utvecklingsprojekt och forskar om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

Aktuellt

 • Ett gult höstlöv mot regnig asfalt

  Välkommen att söka höstens kurser på Dart! Nytt för i år är att vi erbjuder kursen AKKtiv KomBo vägledarutbildning för dig som vill utbilda personal inom LSS-verksamheter om kommunikationsstöd och strategier.

 • Två blå figurer mot en gul bakgrund

  Arvsfondsprojektet KomBo – kommunikationsstöd i boende och daglig verksamhet - börjar nu gå mot sitt slut. KomBo har haft som mål att tillgodose rätten till kommunikation genom att nätverket runt personen för kunskap om kommunikationsstöd. KomBo har genomförts av Dart specialistenhet för kommunikationsstöd vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, i samarbete med FUB och Förbundet Autism.

 • Två blå figurer mot en gul bakgrund

  Arvsfondsprojektet KomBo – kommunikationsstöd i boende och daglig verksamhet - börjar nu gå mot sitt slut. KomBo har genomförts av Dart specialistenhet för kommunikationsstöd vid Sahlgrenska i Göteborg tillsammans med FUB och Förbundet Autism och aktörer i fem kommuner i Sverige. Under detta kostnadsfria seminarium presenterar vi de utbildningspaket och nya fria digitala stödresurser som tagits fram.

Kalender

Kurskalender

Vi erbjuder utbildning kring programvaror eller metoder för att stödja kommunikation. Här kan du se och anmäla dig till våra kurser.

Ögonstyrd dator

Utredning

Vi tar emot patienter med kommunikativa och kognitiva svårigheter och utför utredning och utprovning på specialistnivå.

Projekt

Projekt

Vi medverkar i utveckling och forskning inom kommunikation och kommunikationsstöd. Här kan du läsa om våra projekt.

Material

Material

På vår webbplats finns mycket färdigt material för att stödja kommunikation. Allt material är fritt att ladda hem och använda för alla.

 • Bild till bildspelet
  Bild 1 av 2

  Filmer, exempel och inspiration? Det hittar du under "Lär om kommunikationsstöd". 

 • Blå bakgrund och bilder på ögonstyrning och styrsätt
  Bild 2 av 2

  Har du svårt att använda dator eller telefon? Dart kan hjälpa till att prova ut alternativa styrsätt.

Senast uppdaterad: 2024-06-28 11:08