Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Dart!

Dart är ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), kommunikativa rättigheter och tillgänglighet för barn, ungdomar och vuxna. Alla har rätt att kommunicera.

 • Utställning
  Bild 1 av 4

  Kom till Dart och se vår utställning! Där kan du själv botanisera bland olika kommunikationsstöd och få inspiration.

 • Bildspel
  Bild 2 av 4

  På Dart ger vi kurser och handledning i PODD.

 • Hbtq
  Bild 3 av 4

  Dart är en hbtq-diplomerad verksamhet sedan 2018.

 • 112
  Bild 4 av 4

  Alla behöver kunna kalla på hjälp om någonting händer. I 112-appen kan du enkelt ringa upp och skicka din position utan att behöva prata.

Aktuellt

Utställning

Den 3-5 december kommer projektet KomHIT Flykting ha en avslutande utställning. Syftet är att lyfta fram och synliggöra de hundratals bildstöd som tagits fram i samarbete med olika vård-verksamheter. Ta del av detta genom utställningen vid Sahlgrens aula.

Page list icon

Nu har vi släppt vårens kursprogram! Nytt för i år är kursen "Att göra och använda bildstöd i vården - en grundkurs". Välkommen att anmäla dig till den eller till någon våra kurser om kommunikativ tillgänglighet, våra kursledarutbildningar i AKKtiv eller någon av våra metod- och teknikkurser.

Page list icon

Det finns en ny app som kallas 112-appen. Om du har svårt att göra dig förstådd med personer du inte känner kan du ha nytta av att din exakta position skickas direkt till SOS Alarmfunktionen om du ringer 112 från appen. Det kan vara bra om du har svårt att förklara var du är.

Senast uppdaterad: 2019-12-05 16:00