Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kim

Kim: medelsvår kommunikation och avancerat styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Det här användarpaketet har samma innehåll som tilläggsanpassningen Sono Flex från Tobii Dynavox. Färgkodningen är dock ändrad, och bygger på den svenska bliss-färgskodningen, vilken är mer vanlig i Sverige även för andra kommunikationsanpassningar än Bliss. Paketet innehåller vokabulär-panel samt ett antal paneler för kontexter. Det finns också en kontext-mall som kan användas för den som vill skapa nya kontextpaneler.

Det här är ett användarpaket som med fördel kan användas för att pekprata med ett barn på tidig kommunikativ nivå och som har behov av enklare paneler för att själv kunna styra dator. Det ger möjlighet för den vuxne att prata och berätta för barnet med ett större vokabulär än vad barnet själv i nuläget behärskar att använda aktivt.

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Användarpaketet innehåller en pratkarta som är indelad efter olika kategorier och som även innehåller tangentbord och fraser. Det finns ett flertal lekaktiviteter såväl sidor med film och musik samt enklare skrivuppgifter. Det finns också flera skoluppgifter, där skolpersonal ansvarar för att fylla på innehåll. Anpassningen har ett avancerat styrsätt och medel kommunikationsnivå.

Senast uppdaterad: 2020-03-02 07:23