Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lou

Lou: avancerad kommunikation och avancerat styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket tänkt för ett barn som är duktig på att kommunicera med symboler och klarar en avancerad nivå vad gäller ögonstyrning. Symbolsidorna utgår ifrån Bliss-upplägg men Bliss-symbolerna är utbytta mot SymbolStix. Huvudsidan består av en menysida där undersidorna är självstängande för snabb navigering. Vid behov av att välja flera ord under samma undersida kan en stanna-knapp användas. Det finns även stöd för grammatisk böjning.

Användarpaketet innehåller tangentbord. Det finns också möjlighet för barnet att spara och radera egna fraser och att uttrycka sig med förprogrammerade fraskonstruktioner för att underlätta snabb kommunikation med fraser som återkommer ofta.

Paketet innehåller också paneler för att till exempel spela spel, lyssna på musik, titta på film och foto, göra fotoalbum.

Det här paketet passar för den som är duktig på att använda ögonstyrd dator och har en utmärkt/bra kalibrering. Barnet kan, alternativt ska lära sig att, knappar med symboler leder till undersidor utifrån kategorier.

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

En anpassning med symbolspråket Bliss med avancerat styrsätt. Anpassningen startar i en Bliss-standardkarta där undersidorna är självstängande för snabb navigering, med stöd för ”stanna-funktion” och grammatisk böjning. Här finns också en sidopanel för kontexter som läggs till via Sonoflex, en panel för fraser och tre olika tangentbord som användaren själv kan välja genom att gå till göra-annat -->  byt tangentbord. I Communicators-startsida (nås via ”Göra annat”), finns färdiga paneler för andra aktiviteter, såsom kamera, bildvisning, spel osv.

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket med standardkartan för Bliss, stöd för att spara och uttrycka fraser, tangentbord, aktivitetskartor och länk till "Göra annat". Styrsättsnivån är avancerad, med många rutor på varje sida.

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket som utgår från utforskaren, där användaren själv växlar mellan anpassningarna. Anpassningen kräver att användaren har kommit en bit i sin läs- och skrivutveckling och kan identifiera den första bokstaven i ord. Det finns även ett flertal anpassningar för nöje och skola samt inställningar för datorn.

Senast uppdaterad: 2020-03-02 07:31