Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Robin

Robin: enkel kommunikation och avancerat styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket med enkel kommunikation men som är ganska avancerad att styra. Barnet har använt ögonstyrd dator ett tag och har en bra/utmärkt kalibrering. Barnet har använt det pragmatiska användarpaketet på nivå 2 och nu är det dags att utöka innehållet. Innehållet vänder sig också mer till ett äldre barn.

Det finns paneler för att kommunicera genom att sätta ihop ord till meningar, skriva med bokstäver och symboler, räkna, lyssna på musikvideo och titta på foto och film, spela enklare spel och styra Access:YouTube samt Spotify.

Tänk på att barnet i det här stadiet fortfarande kan behöva stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också pekpratar för att stimulera kommunikationen och samspelet. Det betyder förstås att du som vuxen måste kunna upplägget.

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

En anpassning som innehåller enkel kommunikation med avancerad styrsättsnivå. Pratkartan är pragmatiskt organiserad, vilket innebär att den är organiserad utifrån intentioner (jag vill, jag undrar, jag behöver osv). Det finns även ett stort innehåll för lek, spel, musik och film och anpassningen startar i en menysida där barnet själv väljer aktivitet.

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket med enkel kommunikation men som är ganska avancerad att styra. Barnet har använt ögonstyrd dator ett tag och har en bra kalibrering. Barnet kanske har använt det pragmatiska användarpaketet på nivå 2 och nu är det dags att utöka innehållet.

Det finns anpassningar för att kommunicera genom att sätta ihop ord till meningar, skriva med bokstäver och symboler, räkna, lyssna på musik och titta på foto och film, spela enklare spel och styra Spotify. Tänk på att barnet i det här stadiet fortfarande kan behöva stöd och guidning, och det är därför viktigt att man som vuxen också pekpratar för att stimulera kommunikationen och samspelet. Det betyder förstås att du som vuxen måste kunna upplägget.

Senast uppdaterad: 2020-03-02 07:16