Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sasha

Sasha: avancerad kommunikation och enkelt styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket för ett barn som använder sig av bokstäver och text, men som på grund av visuella svårigheter ändå behöver ett upplägg med stora rutor och inte så många knappar/rutor på varje sida.

Här finns ett tangentbord med ordprediktion som är uppdelat för att vara möjligt att styra, och också en fraslista med färdiga fraser som också kan snabba upp kommunikationen. Samma tangentbord finns också i en version för att skriva mot Word, men då blir knapparna mindre i storlek eftersom även Word-programmet ska finnas med på bildskärmen. I paketet finns också möjlighet att träna de fyra räknesätten, använda en kalkylator samt spela yatzy och lyssna på Spotify (om man använder den tjänsten).

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket som innehåller standardkartan för Bliss, stöd för att spara och uttrycka fraser, tangentbord, aktivitetskartor och länk till "Göra annat". Styrsättsnivån är enkel.

Senast uppdaterad: 2020-03-01 23:05