Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Teddy

Teddy: avancerad kommunikation och medelsvårt styrsätt.

Ett användarpaket består av flera olika anpassningar som har satts ihop för att passa en enskild användares behov och förutsättningar. 

Användarpaketen är nedladdningsbara och i innehållsregistret kan du se namnen på de anpassningar som ingår i paketet och länkar till de olika anpassningarnas beskrivningar.

För att ladda hem rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome. Det kan uppstå konstiga fel vid användning av t.ex. Internet Explorer eller Edge.

Användarpaket i Communicator 5

Ladda hem användarpaketet

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

En anpassning med symbolspråket Bliss med medel styrsätt. Anpassningen startar i en Bliss-standardkarta där undersidorna är självstängande för snabb navigering, med stöd för ”stanna-funktion” och grammatisk böjning. Här finns också en sidopanel för kontexter som läggs till via Sonoflex, en panel för fraser och tre olika tangentbord som användaren själv kan välja genom att gå till göra-annat  byt tangentbord. I Communicators-startsida (nås via ”Göra annat”), finns färdiga paneler för andra aktiviteter, såsom kamera, bildvisning, spel osv.

Användarpaket i Grid 3

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaketet innehåller standardkartan för Bliss, stöd för att spara och uttrycka fraser, tangentbord, aktivitetskartor och länk till "Göra annat". Styrsättsnivån är medel.

Ladda hem användarpaket

Ladda hem en PDF med användarpaketets innehåll

Ett användarpaket som utgår från utforskaren, där användaren själv växlar mellan anpassningarna. Anpassningen kräver att användaren har kommit en bit i sin läs- och skrivutveckling och kan identifiera den första bokstaven i ord. Det finns även ett flertal anpassningar för nöje och skola samt inställningar för datorn.

Senast uppdaterad: 2020-03-02 00:08