Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om dig

Här hittar du material som passar att anpassa för personlig kommunikation.

Kommunikationspass

Kommunikationspass är ett dokument i form av en liten bok som på ett personligt sätt tillhandahåller information om en person och hans/hennes kommunikation. Här hittar du mallar och exempel på kommunikationspass. 

Kommunikationspass

RättVisat är en app för kommunikation som är framtagen av Bräcke Diakoni. Den fungerar för iPad och iPhone. Appen fungerar som en presentation av dig om du har svårt att kommunicera själv. Du har alltid med dig en digital version av dig själv.

Till Bräcke Diakonis webbplats

Kommunikationsbok för personer med afasi

En kommunikationsbok är en bok som innehåller bilder, foton och text. Boken kan se ut på många olika sätt och bör vara personligt anpassad för den som använder den. Kommunikationsboken kan användas både av den som har svårt att prata och av personer i omgivningen som ett stöd för språkförståelse.

Som samtalspartner kan du använda boken genom att peka på bilderna i boken samtidigt som du pratar. Det gör att personen med afasi kan få lättare både att hitta i sin bok och att förstå det du säger. 

Dessa mallar kan vara en utgångspunkt för att skapa en egen personlig bok. Man kan också använda mallarna som exempel att visa upp. Mallarna finns i flera format. Om du inte har programmen Boardmaker eller InPrint kan du använda mallarna i Powerpoint.

Kommunikationsbok för afasi

Digibok är en utbildning för personer med afasi i användandet av både kommunikationsbok och kommunikation via Ipad. Här finns en bra beskrivning och exempel av kommunikationsböcker. 

Till Digibooks webbplats

Senast uppdaterad: 2019-11-24 20:00