Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bildstöd i vården

Här finns bildstöd med enkel text på olika språk för information och kommunikation inom hälso- och sjukvård och tandvård.

 • Citat 1
  Bild 1 av 4

  "Vi får en bättre struktur i mötet, blir mer ordningsamma i informationen till patienten när vi håller oss till ett slags tågordning och får med alla delar. Famil­jerna blir också mer delaktiga i mötet." Citat av Maria Nolemo, logoped.

 • Citat 2
  Bild 2 av 4

  "Nu märker vi hur mycket missförstånd det kunde bli tidigare. Till exempel trodde vi att en patient hade muskelkramp, vilket är vanligt under dialysen, men i själva verket behövde han gå på toaletten." Citat av Katarina Björk, specialistsjuksköterska.

 • Citat 3
  Bild 3 av 4

  "Med hjälp av bilder kan jag minska oron genom att förbereda patienten på vad som kommer att hända. Jag kan förstärka det jag vill säga och samtidigt visa att vi jobbar på samma sätt med alla." Citat av My Opperdoes, barnmorska.

 • Citat 4
  Bild 4 av 4

  "Vi vet att det underlättar för oss som vårdgivare och vi tror att barnen genom kommunikationen med bildstöden får ökat förtroende för oss." Citat av Johan Falkehed, specialistsjuksköterska.

Senast uppdaterad: 2023-01-30 16:57