Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stimulera kommunikationsutveckling

Material för aktiviteter i hemmamiljö - AKKtiv

AKKtiv - AKK och Tidig Intervention - är ett utbildningskoncept som ger kunskap och verktyg till föräldrar som har barn med kommunikationssvårigheter. Föräldrarna får lära sig använda kommunikationsstrategier och multimodalt kommunikationsstöd inom ramen för vardaglig interaktion och lek med sina barn. Till AKKtiv finns många olika samtalskartor och annat material. Många av kartorna finns också översatta till andra språk. 

Material till förskola och skola - KOMPIS

KOMPIS – KOMmunikation genom Pekprat I Skolmiljö - är ett utbildningskoncept som riktar sig till personal i skolor och förskolor med syfte att bygga upp en kommunikativ miljö där olika former av AKK ska genomsyra miljön. Det finns många färdigt kommunikationskartor gjorda inom KOMPIS för att underlätta för skolor att komma igång med en uppbyggnad av den kommunikativa miljön. En del material finns också som upplägg i kommunikationsappar. 

AKKtiv - AKK och Tidig Intervention - är ett utbildningskoncept som ger kunskap och verktyg till föräldrar som har barn med kommunikationssvårigheter.

Bild på pojke som leker

Material till AKKtiv och KOMPIS

Här hittar du material för AKKtiv och KOMPIS - kartor, knippor och andra resurser för aktiviteter i hemmiljön, förskolan och skolan.

Bild på hög med papper och böcker

Basmaterial

Här hittar du material som kan användas i många situationer för att stödja kommunikationen.

Bild på bok och CD-skiva

Metoder

Här kan du läsa mer om olika metoder som Dart använder: TaSSeLs, samtalsmatta och PODD.

Bild på en bok och en BigMack

Läsa och skriva

Lär dig mer om läs- och skrivinlärning för personer i behov av kommunikationsstöd.

Senast uppdaterad: 2021-11-25 17:26