Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stimulera kommunikationsutveckling

Här ser du information om våra utbildningsinsatser AKKtiv och KomPis. Du ser också animerade filmer om hur du som kommunikationspartner kan göra för att hjälpa personer som har svårt att kommunicera att kommunicera mer. Filmerna är framtagna i projektet KomIgång Online.

Material för aktiviteter i hemmamiljö - AKKtiv

AKKtiv - AKK och Tidig Intervention - är ett utbildningskoncept som ger kunskap och verktyg till föräldrar som har barn med kommunikationssvårigheter. Föräldrarna får lära sig använda kommunikationsstrategier och multimodalt kommunikationsstöd inom ramen för vardaglig interaktion och lek med sina barn. Till AKKtiv finns många olika samtalskartor och annat material. Många av kartorna finns också översatta till andra språk. 

Här hittar du materialet

Material till förskola och skola - KOMPIS

KOMPIS – KOMmunikation genom Pekprat I Skolmiljö - är ett utbildningskoncept som riktar sig till personal i skolor och förskolor med syfte att bygga upp en kommunikativ miljö där olika former av AKK ska genomsyra miljön. Det finns många färdigt kommunikationskartor gjorda inom KOMPIS för att underlätta för skolor att komma igång med en uppbyggnad av den kommunikativa miljön. En del material finns också som upplägg i kommunikationsappar. 

Här hittar du materialet

Uggla

Räva

Häng på

Plocka in

Locka fram

Lek

Lek på barnets villkor

Senast uppdaterad: 2022-09-30 17:15