Fortsatt förtroende för Biologiska yrkeshögskolan – beviljas fem sökta utbildningar

Uppdaterad:
Publicerad:
Rektorerna på Biologiska yrkeshögskolan
Sofia Hottöfjäll och Madeleine Hjälm, rektorer på Biologiska yrkeshögskolan.
Fotograf: Helena Skoog

Biologiska yrkeshögskolan får klartecken att fortsätta driva eftergymnasiala utbildningar inom den gröna sektorn. Det meddelade MYH (Myndigheten för yrkeshögskolan) nu på morgonen.

– Vi är stolta över att vara den främsta leverantören av yh-utbildningar inom den gröna sektorn. Det är en bekräftelse på vårt engagemang för högkvalitativa utbildningar och vårt kontinuerliga arbete för att möta arbetsmarknadens behov inom gröna näringar. Vi är stolta över att vi har den gröna näringens förtroende, säger Sofia Hottöfjäll, rektor.

Största yrkeshögskolan inom den gröna sektorn
Med ett brett utbildningsutbud inom de gröna näringarna öppnar under 2024, fem utbildningar för ansökan på Biologiska yrkeshögskolan. Detta gör Biologiska Yrkeshögskolan i Skara till den största yrkeshögskolan inom den gröna näringen.

  • Agrotekniker – 16 platser
  • Hovslagare – 18 platser
  • Kvalificerad djurvårdare – 25 platser
  • Klövvårdare – 8 platser
  • Småskalig virkesförädling – 14 platser

Varje utbildning som en yrkeshögskola ansöker om att få driva granskas av MYH för att säkerställa att den håller rätt kvalitet och att det finns ett behov på arbetsmarknaden av utbildade personer inom området. Det innebär också att ansökan måste förnyas med jämna mellanrum för de befintliga utbildningar som yrkeshögskolan driver.

– Vi ser fram emot att bidra till kompetensutvecklingen inom gröna näringar och att utbilda framtida experter inom lantbruk, djur och skog, säger Madeleine Hjälm, rektor.