Internat

Internatets främsta syfte är att möjliggöra och ge förutsättningar för dig som elev att klara av dina studier i skolan. Hos oss finns personal under kvällar, nätter och morgnar för att skapa en trygg och studiefrämjande miljö. Du ansöker om att bo på vårt internat i samband med att du tackar ja till din plats på skolan.

Du kan önska att få bo i ett eget rum eller i ett delat rum och vi försöker i så stor utsträckning som möjligt att tillmötesgå önskemålen. Vår internatpersonal finns tillgänglig på skolan dygnet runt och ordnar ofta aktiviteter på kvällarna efter skoltid. När du bor på internat får du frukost, lunch och middag i skolrestaurangen.

Många träffar sina bästa vänner och skapar minnen för livet under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj. Vår engagerade internatpersonal finns tillgänglig dygnet runt. De ser till att allt fungerar som det ska och bidrar till att du har en aktiv och rolig fritid.

Aktiv fritid

Du som bor på internatet har alla möjligheter till en aktiv och rolig fritid. Spela fotboll, träna på skolans gym, spela sällskapsspel eller utnyttja skolans nya simulatorcenter. Internatpersonalen ordnar ibland aktiviteter utanför skolan som resor till simhallen, bowling eller annat som finns i närheten.

Rummen är möblerade med säng, skrivbord och garderob men förutom det är det fritt fram för dig att göra ditt eget rum hemtrevligt och personligt.​

Internat med förstärkt boendestöd

På våra skolor finns internat med förstärkt boendestöd (IFS). Det betyder att du har stöd av internatpersonal utanför skoltid. Läs mer om boendestöd på respektive skola.

Pris

Priset läsåret 24/25 är 1100 kr per vecka för kost och logi.

I kosten ingår fyra frukostar och fyra middagar samt kvällsfika. Skollunchen är fri för alla elever. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår ej och betalas på plats vid varje fikatillfälle om så önskas. Den första fakturan från skolans internat skickas ut i september och då faktureras perioden augusti/september, därefter månadsvis.