Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbilda dig inom gröna näringar!

Person håller i mobil ser ut att instruera person bredvid

Yrkesinriktad utbildning gör dig anställningsbar direkt efter examen!

Yrkesvux är yrkesinriktad vuxenutbildning på gymnasienivå som finansieras av din hemkommun. Du ansöker via vår ansökningsportal Alvis men det är kommunen du är folkbordförd i som tar beslut om och bekostar din utbildning. Vi erbjuder även en del av våra yrkesvuxutbildningar som uppdragsutbildning för företag, här finansierar företaget själv utbildningen.

Naturbruksförvaltningen är Västra Götalands naturbruksskola och vi utbildar inom gröna näringar med utbildningar inom sällskapsdjur, lantbruk, häst, skog och trädgård som är framtagna efter näringens behov.  Våra elever är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Flertalet av våra utbildningar läses på 50 % och som semidistansutbildning vilket innebär distansstudier med praktiska träffar på någon av våra skolor eller studiebesök inom branschen. Vi ger även lärlingsutbildningar och platsbundna utbildningar.

Naturbruksförvaltningen är en organisation med stor kompetens inom flera olika områden. Våra studerande har tillgång till djurbesättningar, skog och mark, en gedigen maskinpark, toppmoderna anläggningar och lärare med hög kunskapsnivå och bred erfarenhet.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att ta anställning direkt, utveckla ett eget företag inom de gröna näringarna eller studera vidare.

Omställningsstudiestöd
Frågor rörande det nya omställningsstudiestödet besvaras av CSN.
För information läs mer på CSN hemsida Omställningsstudiestöd – för dig som är mitt i arbetslivet - CSN 


Senast uppdaterad: 2023-06-29 16:13